« Takaisin

”Kolme Venäläistä Taiteilijaa”


Gennadievin ”Kristityt” (© Athos-Säätiö)

Hämeenlinnan Lammilla sijaitsevan Athos-Säätiön päätalossa on meneillään uusi kiinnostava korkeatasoinen maalaustaiteen näyttely. Näyttelyn ovat pystyttäneet kolme venäläistä taiteilijaa, Andrei Gennadiev (s. 1947), Boris Zinkevich (s. 1953) ja Juri Mitroshin (s. 1953), joista kaksi asuu Pietarissa ja yksi Suomessa. Näyttely on jo avattu heinäkuun puolella ja jatkuu aina syyskuun loppuun asti. Kyseessä on myyntinäyttely. 

Sekä Andrei Gennadiev että Boris Zinkevich ovat maalaustaiteilijoita ja graafikkoja. Molempien töitä löytyy monista museoista niin Venäjältä kuin Euroopastakin. Suomalaistunut Juri Mitrosin puolestaan on erikoistunut freskoihin, mosaiikkeihin, ikonostaaseihin ja kirkon sisustukseen. Jokaisella on käytettävissään töilleen oma huonetila. 

Näyttelyssä on yhteensä 23 työtä, joiden hinnat liikkuvat 350 ja 26.000 euron välillä. Kalleimpia ovat kansainvälisesti kuuluisimman ja nykytaiteen klassiseksi edustajaksi kohonneen Gennadievin työt, jotka ovat myös suurimpia. Suurin niistä, ”Soturi”, on kooltaan peräti 193 x 158 cm!

Valtaosaltaan työt ovat öljyvärimaalauksia, mutta mukana on myös mosaiikkitöitä.

Näyttely on auki ti-la 10–17 ja su 13–17. Sisäänpääsy on maksullinen (5 €).

« Takaisin