« Takaisin

Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen: Hollo ja Martta -festivaali tuo positiivista klangia Hollolalle


Meksiko

25.10.2019. 13:27:46

Hollo ja Martta -festivaalin 2019 tulojuhla järjestetään ensimmäisen kerran Salpa-hallissa sunnuntaina 27.10. klo 16 ja sinne on kaikilla vapaa pääsy. 

- Hollo ja Martta -festivaali on joka vuosi järjestettävä kansainvälinen kulttuuritapahtuma, joka tuo meille Hollolaan ja muualle Päijät-Hämeeseen positiivista klangia, Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen sanoo.

Hollolan kunta haluaa olla Rahkosen mukaan aktiivisesti kehittämässä paikallista tapahtumatuotantoa. 

- Tapahtuma nivoutuu vahvasti myös kuntastrategiaan. Haluamme vahvistaa osallisuutta sekä yhteisöllisyyttä järjestöjen kumppanina.

Kunnanjohtaja Rahkosen mielestä festivaalin ajoittuminen syksyyn luo sille oivan erottautumistekijän.

- Tapahtumatarjonta on syksyllä hiljaisempaa ja sen vuoksi Hollo ja Martta -festivaali kansainvälisenä kulttuuritapahtuma tuo arkeen ja juhlaan aina ainutlaatuisen mukavan piristysruiskeen tähän aikaan vuodesta.

- Hollolan kunta haluaa tarjota festivaalivieraille esiintymispaikkoja ja olla mukana markkinoimassa ainutlaatuista tapahtumaa.

Hollo ja Martta -festivaalin avajaiskonsertti on Lahden kaupunginteatterin Juhani -näyttämöllä 28.10. kello 18. Hollolan kirjastossa on mahdollisuus tutustua romanialaisen valokuvaajan David Botondin kansallispukuaiheiseen valokuvanäyttelyyn. Valokuuvaaja on tavattavissa Hollolan kirjastolla 28.10. kello 14.

Hollo ja Martta -festivaali 2019

Alba Regia Dance Ensemble Unkarista

Balkan-ryhmä Bulgariasta

Ballet Folklorico Jalisciense Yhdysvalloista

Grupo Folclorico & Etnograico Granja do Ulmeino Portugalista

Rhythm Performing Art Intiasta

The Artistic Group Kamaráti Slovakiasta

Laulavat Babuskat Venäjän Udmurtiasta

Festivaaleille osallistuu 150 ulkomaaliasta vierasta. Kotimaisia kansantanssijoita ja -muusikoita on festivaaleilla mukana 1200.

« Takaisin