« Takaisin

Lahden Aluetaksi ottaa Kuninkuusravit vakavasti

"Päätaksikumppani haluaa olla turvallisin vaihtoehto"

Riemukas kansanjuhla värittää lahtelaista arkea ja liikkumista loppuviikkona, kun kymmenet tuhannet ihmiset saapuvat nauttimaan Kuninkuusraveista. Jättitapahtuman kuljetukset ovat mittava haaste, jonka ainakin Kuninkuusravien päätaksikumppani Lahden Aluetaksi Oy ottaa vakavasti.

Lahdessa pidettävät Kuninkuusravit ovat monin tavoin historialliset. Ensimmäiset Kuninkuusravit pidettiin vuonna 1924 ja silloinkin Lahdessa.
    – Leikillisesti voisi sanoa, että Lahden Aluetaksi oli hoitamassa kuljetuksia jo tuolloin. Lahden Taksiautoilijain yhdistys on perustettu samoihin aikoihin, muistuttaa Lahden Aluetaksin toimitusjohtaja Timo Ahokanto.
    Nyt järjestettävät Kuninkuusravit ovat 13. kerta, kun Lahti on ravikansan ykköstapahtuman keskuspaikkana. Edellisen kerran "Kunkkareista" nautittiin Lahdessa 16 vuotta sitten.
   – Historiallinen tapahtuma on meidän kannaltamme muutenkin. Olemme aivan erilaisessa maailmassa kuin edellisissä Kuninkuusraveissa. Taksialan murros uuden lainsäädännön myötä on tämän päivän todellisuutta, joka heijastuu myös tällaisiin suurtapahtumiin, Ahokanto sanoo.
   – Siksi olemme erittäin iloisia ja kiitollisia siitä, että Kuninkuusravit on nykyisessä kilpailutilanteessa valinnut Lahden Aluetaksin viralliseksi päätaksikumppanikseen. Valinta velvoittaa meitä ottamaan Kuninkuusravien kuljetukset vakavasti, vaikka tapahtuma onkin iloinen. Haluamme olla turvallisin vaihtoehto.
    Ahokanto uskoo, että valintaan ovat vaikuttaneet Lahden Aluetaksin pitkä kokemus tapahtumakuljetuksista sekä luotettaviksi todetut toimivat järjestelmät, joissa asiakkaan turvallisuus on ykkössijalla.
   – Tällaisissa suurtapahtumissa osaaminen punnitaan. Vastuutamme kasvattaa sekin, että suuri osa asiakkaistamme tulee alueen ulkopuolelta. Meidän on huolehdittava heistä normaaliakin paremmin, jotta palvelusta syntyy turvallisuuden tunne.
   – Viime vuosien aikana olemme tehneet kovasti töitä myös turvallisuuden ja laadun eteen. Olemme kouluttaneet koko henkilöstöä ja panostaneet luotettavuutta parantaviin toimintoihin. Uudessa kilpailutilanteessa vahvuutemme ovat tulleet hyvin esiin, Ahokanto luonnehtii.
   Kuninkuusraveihin on toimitusjohtajan mukaan valjastettu "koko arsenaali" ja enemmänkin. Lahden Aluetaksin  omat asiakaspalvelijat ovat Jokimaalla hoitamassa taksipalveluja. Lisäksi asiakaspalvelijat auttavat ravivieraita Matkakeskuksessa sekä myös Isku Areenan iltajuhlan yhteydessä.
   – Turvallisen ja luotettavan palvelun takaamiseksi tarvitaan riittävästi kalustoa. Tapahtuman ajaksi saamme lisää taksikalustoa lähikunnista.

Kiinteät hinnat käytössä

Lahden Aluetaksi soveltaa ensimmäistä kertaa ravitapahtuman kuljetuksissa kiinteää hinnoittelua. Esimerkiksi Lahden keskustasta Jokimaalle tai päinvastoin 1-4 hengen kyyti maksaa 22 euroa ja 5-8 hengen 26 euroa. Matkakeskuksesta vastaavat hinnat ovat 20 ja 25 euroa.
Vierumäki Resort Hotelista ja Vääksyn Hotelli Tallukasta Jokimaalle sekä päinvastoin pääsee 1-4 henkeä 65 eurolla ja 5-8 henkeä 80 eurolla.

« Takaisin