« Takaisin

Lahden historiallinen museo uudistuu remontin myötä


Kartano ja puisto

Lahden kaupunki

Lahden historiallinen museo sulki ovensa 2.9.2018 Lahden kartanon rakenteisiin kohdistuvien korjaustoimenpiteiden vuoksi. Hankkeessa suunnitellaan yhtäaikaisesti myös museon toimintoja ja Lahden kartanon puistoaluetta parantavia uudistuksia.

Korjaus- ja uudistustoimenpiteet suoritetaan vaalien vuonna 1898 valmistuneen rakennuksen historiallisia arvoja. Suunnitelmat tehdään laajassa yhteistyössä Tilakeskuksen, Museoviraston ja paikallisten tutkijoiden ja suunnittelijoiden kanssa. Korjaustöiden pääsuunnittelija on arkkitehti Jorma Latva (Arkkitehdit Oy Latva ja Vaara). Rakennekorjaustöiden kesto on noin vuosi. Tämän jälkeen toteutetaan museotiloihin ja puistoon kohdistuvia uudistuksia.

Remontin aikana uudistamme Historiallisen museon näyttely- ja yleisötyötä. Avaamme ovemme juhlistaen uutta perusnäyttelyä. Ennen sitä museo on läsnä kaupungille perustettavan pop up -museon ja toteuttamamme runsaan tapahtumatoiminnan myötä. Kulttuurihistorialliset kokoelmat ovat saavutettavissa myös Kokoelmakeskuksen tutkijapalveluiden kautta.

Kiitämme asiakkaitamme kuluneesta vuodesta. Kohdataan kaupungilla!


Aino veistos ja kartano

« Takaisin