« Takaisin

Lohjan kaupunginorkesteri vie musiikin ilon vuodeosastoille ja palvelutaloihin


Heikki Orama Kuva: Olli Kilpinen

Lokakuun pimeyden laskeutuessa Lohjan kaupunginorkesteri jalkautuu palvelutalokiertueelle tuomaan valoa elämään niille, jotka eivät itse kykene saapumaan konserttisaleihin nauttimaan musiikin iloa. Orkesteri kiertää kahdella eri kokoonpanolla Kevyttä Romanssia ja kotimaisia kupletteja sekä Kolmatta linjaa takaisin… ,samaan aikaan koko viikon 43. Konsertteja on kiertueille sovittu jo yli kolmekymmentä. ”On aina yhtä ihanaa huomata, kuinka odotettuja konsertit ovat”, kertoo Katja Juntunen. ”Palvelutalokiertueita on tehty Lohjalla jo yli kymmenen vuotta ja ne koetaan tärkeiksi, niin yleisön, hoitajien kuin muusikoidenkin keskuudessa.”

Kevyttä romanssia ja kotimaisia kupletteja – kokoonpanossa Salonkiorkesterin solistina laulaa Heikki Orama. Salonkiorkesterissa soittaa Jyri Nissilä – klarinetti, Sakari Sallinen – viulu, Liisa Rantala – viulu, Jukka Tyrväinen – sello, Peter Grans – basso ja Johanna Karjalainen – piano. Ohjelmassa on suomalaisen musiikin helmiä!

Kolmatta linjaa takaisin… tuo monelle mieleen Fredin ja ihan oikein tuokin, koska Fredi tulee esittämään klassikoitaan Lohjan kaupunginorkesterin palvelutalokiertueelle. Häntä säestää Kimmo Leppälä - klarinetti ja saksofoni, Ilkka Leppälä – kontrabasso, Petri Ikkelä –harmonikka ja Nappi Ikonen –rummut. Jos kiertue ei tällä kertaa osu juuri siihen oman mummon tai papan palvelutaloon, tai seniori asuu vielä kotona, toivomme, että omaiset tarvittaessa hoitavat homman tuovat ikäihmiset iltakonsertteihin. Pyörätuoliavustaja esimerkiksi saa lipun veloituksetta kaikkiin konsertteihimme.

Palvelutaloissa nähtävät konsertit nähdään hieman pidempinä versioina uusintana iltakonsertteina. Kevyttä Romanssia ja kotimaisia kupletteja esitetään torstaina 26.10.2017 klo 19 Laurentius-salissa ja lauantaina 28.10.2017 klo 18 Karjalohjan lasikirkossa ja Kolmatta linjaa takaisin… sunnuntaina 29.10.2017 klo 15 Laurentius-salissa. Liput ennakkoon myy Netticket, Lohjan asiakaspalvelukeskus, Lohjan Matkailu, Karjalohjan, Virkkalan, Sammatin ja Saukkolan kirjastot, Prismat Lohjalla ja Nummelassa sekä kaikki Suomen NetTicketin myyntipisteet. .

KEVYTTÄ ROMANSSIA JA KOTIMAISIA KUPLETTEJA
to 26.10.2017 klo 19 Laurentius-sali, Lohja

la 28.10.2017 klo 18 Karjalohjan lasikirkko
Heikki Orama, basso
Salonkiorkesteri
Liput ennakkoon: 20 € sis. toimitusmaksut Netticket. Ovelta konserttipäivänä 25 €

KOLMATTA LINJAA TAKAISIN…
su 29.10.2017 klo 15 Laurentius-Sali, Lohja

Matti ”Fredi” Siitonen, säveltäjä ja rakkauslaulujen rakastettu tulkki
Kimmo Leppälä, klarinetti ja saksofoni
Ilkka Leppälä, kontrabasso
Ilkka Joronen, piano
Petri Ikkelä, harmonikka
Nappi Ikonen, rummut
Liput ennakkoon: 20 € sis. toimitusmaksut Netticket. Ovelta konserttipäivänä 25 €

Lohjan kaupunginorkesterin esittämä ohjelmisto on monipuolinen. Kausittain ohjelma sisältää kamari-, viihde-, kirkko- ja lasten - sekä nuortenmusiikkia. Sinfoniat ja suuret vokaaliteokset kuuluvat myös olennaisesti orkesterin ohjelmistoon.

Lohjan kaupunginorkesteri on vuosittain yhteistyössä suomalaisten kuorojen ja huippusolistien kanssa. Orkesterin voimavara on sen nuorekas, innostunut ja laaja soittajisto, josta voidaan luontevasti muodostaa kamariorkesteri, jousi- ja puhallinkvintetit, viihde- tai suuri sinfoniaorkesteri.

Lohjan kaupunginorkesterin taiteellinenjohtaja on Esa Heikkilä.

« Takaisin