« Takaisin

Päijät-Hämäläisväriä Helsinki Horse Showssa


Kia Lehto: Oromis

Anu Iivanainen, Kuvat: Iita-Maria Ahtiainen  27.10.2019

Lahden Ratsastajia edustava  Kia Lehto, 17 v  lukiolainen - ratsasti Helsingin Jäähallissa pidetyissä esteratsastuskilpailuissa  Amateur sarjaa.  Kian hevonen,  11-vuotias ruuna  Oromis on AMR –tallin omistama, ratsastuskoulun opetushevonen,  jota ratsastaja kehuu hyvin koulutetuksi ,  joka tekee kaikkensa ratsastajan eteen ja on paras kisakaverina. Kilpailuun piti ilmoittautua jo kevät-talvella. Kun Kian opettaja ja valmentaja Anne Fräntivihjaisi asiasta- oli Kia heti valmis yrittämään paikka Helsinki Horse Shown luokkiin.   Kia on ratsastanut noin 9 vuotta ja tulevaisuudessakin hän aikoo  ratsastaa ja kilpailla edelleen  - sekä yrittää ensivuonna uudelleen Helsinkiin,  Horse Shown radoille.

Hilda Koivisto, Korpikylän Ratsastajia edustava  18v  liiketoiminnan perustutkintoa suorittava  ratsastaja kertoo,  että on ratsastanut koko ikänsä,  johtuen siitä, että molemmat vanhemmat ratsastavat myös . Kilpailussa mukana oleva hevonen oli 15-vuotias Zangersheide tamma Conally Z. Hilda kertoo, että Conally Z on helppo käsitellä ja että  se on kisapaikalla kuin kotonaan. Radalla se on rehellinen sekä auttaa ratsastajaansa.  Hilda kilpaili viikonloppuna 110 cm tasolla. Tällä hetkellä Hildalla  ei muita hevosia käytössään. Tulevan kauden tavoitteita ei ole vielä päätetty, mutta  kilpailemista, hyviä ratoja ja tasaista suorittamista lähdetään hakemaan, sekä tietysti yritetään pitää hevonen kunnossa ja  terveenä. 
Korpikylän Ratsastajista mukana oli myös Mikael Wahlman hevosella Corfu Z,  hän ratsasti vaativammalla tasolla, kansainvälisiä luokkia.

Hollolan Ratsastajia edustava Elli Salomäki 17v, kilpaili jo toista kertaa Horse Shown kansallisia luokkia – parinvuoden takainen, silloin poni- oli nyt vaihtunut  hiljattain hankittuun uuteen hevoseen, jonka nimi on  Harvey-Walve. Ratsukko kilpaili 110 cm tasolla.


Hilda Koivisto: Conally Z


Elli Salomäki: Harvey Walve 

TULOKSET:    

https://helsinkihorseshow.fi/

« Takaisin