« Takaisin

Panttiarpajaisten 10 000 euron päävoitto Pukkilaan

Panttiarpajaiset. 31.03.2020. 11:44:56

Uudellamaalla sijaitsevaan Pukkilan kuntaan tärähti maaliskuun lopussa täysosuma, kun ruokaostosten lomassa pulloja palauttanut henkilö osallistui pullonpalautusautomaatilla Panttiarpajaisiin. Päävoitto 10 000 euroa tuli kuuden euron pullonpalautusrahoilla.

Porvoonjokilaakson maalaismaisemassa sijaitsee pieni, 1 900 asukkaan Pukkilan kunta. Maaliskuun viimeisenä torstaina klo 16:08 päivittäistavarakauppa Sale Pukkilassa tapahtui suuria, kun Panttiarpajaisilla varustettu pullonpalautusautomaatti kertoi voittofanfaarilla päävoitosta.

– Toin kauppaan tyhjät pullot, joita minulla oli 12 euron arvosta. Päätin, että laitan puolet palautussummasta Panttiarpajaisiin ja puolet pidän itse. Siinä tuli sitten tienattua vähän enemmän, kun voitin automaatista 10 002 euroa ja sain vielä 6 euroa pullorahoja, kertoo nimettömänä pysyttelevä palauttaja voitostaan.

Panttiarpajaiset on helppo tapa tehdä hyväntekeväisyyttä. Arpajaisten tuottoja ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jolla tuetaan kotimaan vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria. 

– Onhan se mukavaa, kun auttaminen on tehty näin helpoksi. Jos tässä ei itse voita, pullorahat menevät hyvään tarkoitukseen, miettii voittaja.

Panttiarpajaisten päävoitto peittoaa mennen tullen viime vuonna Pukkilan Salen pullokoneen arpomat arpajaisvoitot. Viime vuoden aikana Salessa arpajaisiin osallistuneet kuluttajat saivat voittoina takaisin yhteensä 24 euroa. Salen pullokoneen arpajaisnappia painettiin kolmen päivän aikana keskimäärin kaksi kertaa. 

– Olemme iloisia upeasta päävoitosta, ja onnittelemme koko henkilökunnan puolesta Pukkilan voittajaa. Meille on tärkeää, että voimme Panttiarpajaisten avulla tarjota kuluttajille mahdollisuuden auttaa helposti Suomessa asuvia vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria, iloitsee Varuboden-Oslan toimialajohtaja Bengt Vingberg

Lapsiperheköyhyys on laaja ongelma – apua tarvitaan

Suomalaiset ovat innokkaita pullonpalauttajia ja hyväntekijöitä. Panttiarpajaisten helmikuussa YouGov Finlandilla teettämän kyselytutkimuksen mukaan joka neljäs suomalainen lahjoittaisi pullonpalautusrahoistaan hyväntekeväisyyteen. Pullonpalautusautomaateissa ympäri Suomen toimiva Panttiarpajaiset on arvonta, jonka tuottoja ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Viime vuonna pulloja palauttamalla kerättiin yli 80 000 euroa suomalaisten vähävaraisten lasten tukemiseen. Rahalla hankittiin muun muassa oppimateriaaleja toisen asteen opiskelijoille.

– Suomessa 112 000 lasta elää vähävaraisissa perheissä. Erityisesti vallitsevassa poikkeustilassa monet ongelmat kärjistyvät. Useissa perheissä vanhemmat saattavat menettää toimeentulonsa ja pitkällä tähtäimellä elämän edellytykset voivat heikentyä. Köyhyys voi muun muassa altistaa lapsia ja nuoria kiusaamiselle, vaikeuttaa opiskelua ja heikentää vapaa-ajan mahdollisuuksia. On hienoa, että Panttiarpajaisten tuottoja ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jolla tuemme vähävaraisten lasten opintoja ja harrastuksia, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n varainhankinnan ja viestinnän johtaja Sanna Kuusisto.

– Kauppareissun yhteydessä pulloja palauttamalla on helppo tehdä hyväntekeväisyyttä. Mitä enemmän kuluttajat osallistuvat, sitä enemmän rahaa ohjautuu kotimaan vähävaraisille lapsille, kertoo Panttiarpajaisten toimitusjohtaja Yrjö Aaltonen.

Mikä Panttiarpajaiset?

  • Pullonpalautusautomaateissa toimiva arpajaislain alainen hyväntekeväisyysarvonta, jonka tuottoja ohjataan Pelastaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan. 
  • Ohjelma tukee Suomessa asuvien vähävaraisten perheiden lapsia harrastamaan ja opiskelemaan.
  • Suomessa Panttiarpajaisia hallinnoi Parpa Oy.
  • Osallistuminen on helppoa: 1. Syötä tyhjät pullot ja tölkit automaattiin. 2. Valitse summa, jolla haluat osallistua. 3. Paina ARVONTA-nappia, ja vahvista osallistumisesi. 4. Tarkista arvonnan tulos pullonpalautuskuitista. Voitoista 2, 5 ja 50 euroa hyvitetään kuittia vastaan kauppaostoksista. Päävoitto 10 000 € lunastetaan ottamalla yhteyttä Parpan asiakaspalveluun. 
« Takaisin