« Takaisin

Pellehyppyshow Stadikalla

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Keskiviikkona 8.8.2018 oli eräs kesäisen Helsingin hienoimmista tapahtumista. Taitava, suht tunnettu ja hulvattoman hauska pellehyppyryhmä Jerobeam Salakyttä Team esiintyi Uimastadionilla kello 18.00 alkaen. Paikalle alkoi tunkea porukkaa jo ennen viittä. Avauskin oli vallan hauska, sillä melkoisen ”turha” virkamiesnainen ”heitettiin” tyylikkäästi kympistä alas, eli kahden pellen ja yhden ”virkamiespellen” yhteishypyllä veteen. Ja heti perään joku Kerkko lensi pellen kanssa tuplana voltin kanssa alas 50v juhlansa kunniaksi.

Luvassa oli huumoririkasta ja vetisen ilmavaa pellehyppyhassuttelua, kun klovnit viihdyttivät yleisöä monipuolisilla ja ajoittain jopa hurjilla tempuillaan. Ohjelmassa oli yhteensä noin sata pellehyppyä, joissa oli mukana rekvisiittana mustikoita, hernekeittoa, kolajuomaa, vihreitä soijanakkeja, pupuja ja jäniksiä, tohtoreita, suksia, tuoleja, palloja, tulta, liekkejä, raketteja ja Q-raketteja, fillareita, skeittausta ja muuta taattua vesipellejen kohellusta.

Eräs ”maailman vahvin pelle” nosti kymppikerroksessa 10.000 kilon painot suorille käsille. Kun hän sitten kaatui vahingossa taaksepäin ja putosi veteen, juontaja huomasi, että painot jäivät kellumaan. Myös nostotanko katkesi. Syyksi kellumiseen selvisi se, että painot olivat laivaterästä, eli laivat tietysti kelluvat, koska ne ovat tuosta samasta teräksestä tehtyjä. 

”Kyllä, tämä on täysin naurettava show. Otamme koko Uimastadikan haltuun, pelleilemme antaumuksella sydäntemme pohjasta ja annamme esitykselle naurutakuun”, veisteli taannoin ja hyvissä ajoin Jerobeam Salakyttä Teamin Werneri Vetelä. Kehut taisivat tehota, sillä yleisöä oli todella runsaasti, katsomo aivan täysi ja nurmikot väkeä tulvillaan.

Liput maksoivat vain 5 euroa/kpl (ja alle 3-vuotiaat pääsivät maksutta), joten senkin puolesta väkeä riitti tungokseen asti. Tässä kesän perhejuhlassa oli paikalla pääasiassa nättejä äitejä ja ihania lapsia, mutta muutama isäkin oli paikalle saapunut. Tunnelma oli kuin vappuna, mutta kaikki olivat onneksi selvin päin. Vesillä pitää olla selvänä, muistakaa se.

« Takaisin