« Takaisin

Riittäisikö rohkeus sovintoon? Sovinnon päivän suurkonsertti Senaatintorilla 30.5. klo 15-16.30

Senaatintorilla järjestetään Sovinnon päivän konsertti helatorstaina 30.5. kello 15 ensimmäistä kertaa. Konsertissa esiintyvät Marzi Nyman trio, Jukka Leppilampi, Maria Ylipää, Tove Wingren ja Jukka Perko. Sovinnon puolestapuhujia ja ystäviä nähdään videotervehdyksinä osana konserttia. Lisäksi lavalle on tulossa yllätysvieraita. Konserttiin on vapaa pääsy.

Sovinnon kansanliike haastaa mukaan rakentamaan yhteistä kaupunkia, jossa rohkeasti puututaan konflikteihin ja halutaan elää sovinnossa eri tilanteissa. Jokainen voi rakentaa lähiympäristöä, jossa lisätään ymmärrystä ja rauhaa eikä edistetä riitaa ja eripuraa. Sovinnon päivästä halutaan luoda vuosittain toistuva kansanjuhla.

”Ihmiset hakevat varsinkin epävarmoina aikoina turvaa samankaltaisten yhteisöistä. Emme huomaa, miten sattumanvaraisia jakolinjat saattavat kuitenkin olla. Miten niitä määrittävät enemmän pelot ja ennakkoluulot kuin todellinen vuorovaikutus? Moni työpaikoilla tai omissa yhteisöissämme tuttu konflikti noudattaa samaa kaavaa. Olemme vakavien asioiden kanssa tekemisissä. Meidän on valittava, minkälaista tulevaisuutta omassa maassamme ja lähiyhteisöissämme haluamme etsiä ja vahvistaa”, sanoo erityisasiantuntija Antti Pentikäinen.
 
Pentikäinen kutsuu konsertissa ihmisiä sovinnon tekijöiksi. Sovinnon saavuttaminen tarkoittaa kuulluksi tulemista ja sen varmistamista, ettei vahingonteko toistu. Sovintoa ei voi pakottaa, mutta samalla sovinnon prosessi voi vapauttaa. Sille on jokaisella uskonnolla ja traditiolla omat sanansa ja tapansa.

Järjestäjinä ovat Sovinnon kansanliike, artistit, Kirkko Helsingissä ja Helsingin Diakonissalaitos.

« Takaisin