« Takaisin

Salpausselän kisat kutsuu kaikki peruskoululaiset kisoihin

Tänä talvena Salpausselän kisat järjestetään keskellä peruskoulujen hiihtolomaviikkoja 28.2.-1.3.2020. Lahti ja Salpausselkä toimivat jälleen näyttämönä, kun talviurheilun huiput saapuvat Salpausselän maisemiin kisaamaan maailmancupin pisteistä.

Salpausselän kisat tarjoaa ensimmäistä kertaa kaikille maan peruskoululaisille perinteisen koululaislipun tämän talven Salpausselän kisoihin. Koko viikonlopun kisalippu on myynnissä kymmenellä eurolla 26.2.2020 asti.

Koululaislipun voivat lunastaa kaikki peruskoululaiset ja sillä pääsee kisoihin koko viikonlopun ajan B-katsomoon. 

Luvassa vilkas kisaviikonloppu

95. kerran järjestettävät Salpausselän kisat kokoaa maailman parhaat maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn urheilijat Lahteen.  Lahti ja Salpausselkä toimii kisanäyttämönä, kun lajiensa huiput taistelevat tärkeistä maailmancupin pisteistä.

Kisaviikonloppu on mäessä ja laduilla toiminnantäyteinen. Perjantaina 28.2. on ohjelmassa yhdistetyn ja mäen karsintakilpailut. Lauantaina 29.2. nähdään maastohiihdon naisten 10 km ja miesten 15 km perinteisellä hiihtotavalla, mikä on sama matka, jolla Iivo Niskanen voitti MM-kultaa Lahden MM-kisoissa. Lisäksi ohjelmassa on yhdistetyn parisprintti, jossa Hirvonen ja Herola ottivat viime vuonna hurmoksellisen voiton. Kisalauantain päättää perinteinen iltamäki joukkuekilpailuna. Sunnuntaina 1.3. selällä nähdään henkilökohtainen suurmäen kisa, yhdistetyn henkilökohtainen kilpailu sekä pitkästä aikaa suomalaisten suosikkilaji viestihiihdot.

–  Salpausselällä tarjoillaan ensi talvena 2000-luvun jännittävin talviurheilukattaus, joka houkuttelee paikalle lajien terävimmän kärjen ja takuulla myös suurilukuisen yleisön. Koska arvokisoja ei tulevalla kaudella ole, nousee maailmancupin osakilpailut tärkeiksi yksittäisiksi kisoiksi, muistuttaa kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen.

Kahdeksan maailmancupin osakilpailun lisäksi Salpausselän kisat on sekoitus hiihtokansanjuhlaa, kisahistoriaan kuuluvia perinteitä sekä kisavieraita viihdyttävää ja monipuolista ohjelmaa.

–  Salpausselän kisat on perinteisesti ollut kaveriporukoiden, lapsiperheiden sekä suomalaisen hiihtoyleisön ykköskohtaamispaikka. Kisat järjestetään keskellä peruskoululaisten hiihtolomaviikkoja ja sopii mainiosti lomailevalle talviurheilukansalle, iloitsee Saarinen.

« Takaisin