« Takaisin

Seinäjoki "Avaruuden pääkaupunki"

Avaruuden pääkaupungiksi julistautunut Seinäjoki on luvannut, että kaupungissa on tilaa kaikelle hyvälle. Tänä kesänä tilaa on etenkin rakkaudelle – ja siksi kaupungissa raportoidaan hyvinpitelyjä. Osana kampanjaa myös perinteinen Jussi-paita saa uuden ilmeen, kun tutut salmiakkikuviot korvataan sydämillä.

Seinäjoen kaupunki kannustaa tänä kesänä nostamaan esiin kaikki kauniit eleet, sanat ja teot – niin pienet kuin suuretkin hyvinpitelyt. “Seinäjoki tunnetaan eloisana ja monipuolisena tapahtumakaupunkina, jossa kohdataan ihmisiä ja saadaan uusia ystäviä. Etenkin kesäisin on tilaa rakkaudelle, ja se halutaan tehdä näkyväksi”, kertoo kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Poliisi mukaan tempaukseen

Hyvinpitelyraportointi aloitetaan toden teolla 27.6. käynnistyvän Provinssin yhteydessä. Raportointiin voivat osallistua kaikki hyvinpitelyä kohdanneet merkitsemällä Instagramissa romanttisen, iloisen, tai hauskan kuvansa tai tarinansa #hyvinpitely.

”Halaus, kiittäminen, lohduttaminen, avun tarjoaminen – nämä kaikki ovat hyvinpitelyä. Toivomme, että koko Suomi innostuu tekemään tilaa lemmelle ja lämmölle, olemaan hyviä toisilleen ja raportoimaan kokemuksistaan”, Rasinmäki toteaa.

Seinäjoella ilahduttiin, kun Pohjanmaan poliisilaitos lähti mukaan yhteistyöhön: poliisi raportoi kesän kuluessa hyvinpitelyistä omissa kanavissaan. “Ihmisten kannustaminen lempeyteen, toisten ilahduttamiseen ja ystävällisiin tekoihin on upea hanke. On sanomattakin selvää, että poliisi tukee mielellään tällaista tempausta, sanoo poliisipäällikkö Kari Puolitaival.

Rakastunut Jussi – myös perinnepaita mukana kampanjassa

Osana kampanjaa perinteinen Jussi-paita saa uuden ilmeen, kun paidan nimi muuttuu muotoon Rakastunut Jussi ja tutut salmiakkikuviot korvataan sydämillä. ”Jussi-paita on aina edustanut eteläpohjalaista asennetta – sisua ja rohkeutta. Ja toisinaan juuri rakkaus vaatii kaikkein eniten rohkeutta – siksi uusi versio perinnepaidasta on loistava symboli kampanjalle”, Rasinmäki pohtii.

Uudistuneita Jussi-paitoja on tehty pieni erikoiserä ja paidat arvotaan palkintoina hyvinpitelyraportoinnista. Lisäksi paitoja lähetetään muutamille tarkkaan valituille rakkaudenlähettiläille. Myös Seinäjoen torilla seisova Yrittäjä-Jussi-patsas on saanut uuden paidan päälleen.

Tapahtumia läpi kesän

Tilaa rakkaudelle -teema ja hyvinpitelyt tehdään näkyviksi läpi kesän Seinäjoen suurtapahtumissa, joita ovat Provinssin lisäksi esimerkiksi pesäpallon Itä-Länsi, Tangomarkkinat, Vauhtiajot sekä Solar Sound -festivaali.

”Hyvinpitely ei kuitenkaan vaadi erityistä tilaisuutta, vaan jokainen hetki on oikea kanssaihmisten hyvinpitelyyn. Rakkaus, intohimo ja lempeys ovat hyveitä, joille meillä on tilaa joka päivä”, Rasinmäki päättää. Kampanja tehdään Seinäjoen kaupungin ja Visit Seinäjoen yhteistyönä.

Kampanjasivu: www.seinajoki.fi/rakkaus

« Takaisin