« Takaisin

Siskot ja Simot ry:n käynnistämän kiitosviestin ensimmäisessä vaihdossa viestikapula luovutettiin Suomen Kylät ry:lle

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna järjestetty Koko Suomi kiittää -kampanja sai jatkoa, kun Siskot ja Simot -yhteisö luovutti kiitosviestikapulan Suomen Kylät ry:lle. Kapulalla halutaan laittaa kiertoon kiitoksen teema, joka sai alkunsa juhlavuoden kampanjassa.

”Koko Suomi kiittää -kampanjalla halusimme kiittää yhteiskuntamme rakentanutta sukupolvea ja saimme aikaan eri puolilla Suomea 165 kiitostapahtumaa, joissa kohdattiin yhteensä yli 20 000 vanhusta. Ajattelimme, että konkreettisen kiitosviestikapulan saaminen kiertoon olisi oivallinen tapa viedä kiitoksen sanomaa eteenpäin. Aina ei tietenkään tarvitse järjestää juhlia, vaan jokainen voi tehdä edellisten sukupolvien kiittämisestä omannäköistä. Pienilläkin teoilla on suuri merkitys”, summaa yhteisön toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Kiitosviestikapula luovutettiin maanantaina Suomen Kylät ry:lle, jonka puheenjohtaja Petri Rinne otti kiitoskapulan vastaan innostunein mielin.

”Olemme erittäin otettuja tästä huomionosoituksesta, joka on erinomainen muistutus siitä, mistä yhteiskunnassamme on puutetta: lähimmäistemme aidosta kohtaamisesta sekä kiitoksesta. Vapaaehtoistoimijat ovat merkittävä lääke tähän puutokseen, sillä yksin kylätoiminnan piirissä tehtiin kuusi miljoonaa vapaaehtoistyötuntia vuonna 2017 ”, Rinne toteaa.

Samalla Suomen Kylät ry haastaa kaikki suomalaiset tekemään vapaaehtoistyötä toisten hyväksi.

”Kenen hyväksi juuri Sinä lahjoittaisit tunnin ajastasi: naapurin ikäihmisen, syrjäytymisvaarassa olevan nuoren, vastaanottokeskuksen maahanmuuttajan?”, kysyy Rinne. Kylätoimijat tempaisevat myös omalla esimerkillään Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 9.6.

Kapulan luovuttivat Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen ja hallituksen jäsen Raija Kallioinen. Luovuttajien toiveena on, että kiitosviesti siirtyy kapulan myötä eteenpäin toimijalta toiselle, ja tuo kiittämisen ja kohtaamisen osaksi sekä yhteisöjen että yksityishenkilöiden toimintaa. Jokainen kapulaa kantava taho voi toteuttaa kiitoksen teemaa toimintaansa sopivalla tavalla.Kun kapulan saava taho on hoitanut osuutensa kiitosviestissä, kapula luovutetaan eteenpäin seuraavalle viestinviejälle.

Kuvanveistäjä Tapani Kokon muotoilema viestikapula on puinen taideteos, jonka sisään kätkeytyvään kääröön kirjataan viestiin osallistujat. Kapulan omistaa Siskot ja Simot -yhteisö.

Siskot ja Simot ry

« Takaisin