« Takaisin

Suomalaismenestys huudatti kisakansaa Salpausselällä

Salpausselän kisat järjestettiin Lahdessa helmi-maaliskuun vaihteessa peräti 95. kerran. Salpausselällä on vuosien varrella kisattu 58 mäkihypyn maailmancupin osakilpailua.  Se on enemmän kuin millään muulla kisapaikkakunnalla. Mäkihypyn nykymuotoisen maailmancupin historiallinen tuhannes mäkikisa käytiin kisojen päätöspäivänä sunnuntaina 1.3. Lahden betonissa. Kilpailun komeimmasta hypystä (130 metriä) vastasi Karl Geiger, joka voitti kisan ennen itävaltalaiskaksikkoa Stefan Kraftia ja Michaek Hayböckiä.

Kisat päästiin viemään läpi hyvissä olosuhteissa. Olosuhteet ja tunnelma keräsivätkin kehuja kisavierailta, jotka saivat erityisesti lauantaina nauttia myös kauniista talvipäivästä. Tunnelmaa nostatti tietysti myös  suomalaisten hieno menestys hiihtoladuilla. Salpausselän kisoissa vieraili viikonloppuna 30 800 henkilöä, josta sunnuntain osuus 9500. Joukkueiden jäseniä oli 572, mediaa 419 ja vapaaehtoisia 1100. Palkintorahaa jaettiin kokonaisuudessaan 419 750 frangia.

– Pääsimme kävijätavoitteeseemme. Kaiken kaikkiaan tavoitteet ja odotukset ylittyivät. Viikonlopun parasta antia oli ihmisten iloiset ilmeet ja Salpausselän henki, pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen sanoo tyytyväisenä.

Salpausselän kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juha Kolu oli tyytyväinen, että vaikeasta talvesta huolimatta kaikki kilpailutapahtumat saatiin vietyä suunnitellusti ja alkuperäisillä reiteillä läpi. 

– Se on tänä talvena ollut harvinaista, tietää Kolu. 

Alustavan kalenterin mukaan Salpausselän kisat järjestetään seuraavan kerran 23. –24.1. 2021.

« Takaisin