« Takaisin

Taideyliopiston Talvimusikaali kertoo ajankohtaisesti toivosta


Taideyliopiston Talvimusikaali 2020, Toivo Painaa Tonnin, kertoo ihmisistä, jotka ajelehtivat oman elämänsä pelilaudalla. Kuva: Antti Aleksi Niemi.

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala 05.10.2020

Taideyliopiston Talvimusikaali 2020, Toivo Painaa Tonnin, saa kantaesityksensä lokakuussa 26.10. kulttuurikeskus Caisassa, tunnelmallisen Leipätehtaan miljöössä, keskellä Kalliota. Musikaalin esiintuoma toivon teema puhuttelee erityisesti koronakevään jälkeisenä aikana.

Talvimusikaalin tekeminen on Taideyliopiston opiskelijoiden luoma perinne, jonka tuloksena valmistuu vuosittain uusi kotimainen musikaali. Talvimusikaali 2020, Toivo Painaa Tonnin, on järjestyksessään jo viides Talvimusikaali, jonka taiteellinen johto koostuu ammattilaisista. Musikaalin ohjaa Sanna Paula Mäkelä, ja kapellimestarina toimii Paavo Rantanen. Musikaalin huikean musiikin sävellyksestä vastaa Touko Niemi, joka on Sibelius-Akatemian sävellystaiteen nouseva tähti.

Upean musiikin esityksissä toteuttaa Sibelius-Akatemian kymmenhenkinen, virtuoosimainen orkesteri. Rooleissa nähdään Taideyliopiston opiskelijoita.

Toivo Painaa Tonnin on visuaalisesti vahva aikuisten satumusikaali. Se kertoo ihmisistä, jotka ajelehtivat oman elämänsä pelilaudalla: pelaten yksin, välillä kaksin tai sitä pelikumppaninsa löytymistä toivoen. Pyyteetön pyrkimys onnellisuuteen, omia unelmiaan kohti kiipeäminen, ei pitkän yksinelon jälkeen olekaan aivan helppoa.

”Koronakevät myllersi musikaalin alkuperäisen aikataulun täydellisesti, aiheuttaen suuria haasteita, ja vaarantaen miltei koko musikaalin toteutumisen. Kuitenkin, kaikesta huolimatta, olemme nyt lippu korkealla matkalla kohti syksyn ensi-iltaa! Henkilökohtaisesti uskon aina, että kaikella on jollain kumman tavalla merkityksensä. Tämän esityksen tarinarunko on kirjoitettu kauan ennen koronakevättä. Silti juuri vasta nyt syksyllä 2020, koronakevään jälkeisenä aikana, on musikaalimme teemoiltaan erittäin ajankohtainen. Juuri nyt, kun kaikki − asiat ja ihmiset − koettavat palata uomiinsa, ja löytää taas sen oman paikkansa, on musikaalin aika tulla ensiesitykseen. Toivolla on valtava voima, se näyttää tietä tulevaan.”

− Sanna Paula Mäkelä, Talvimusikaalin ohjaaja


Ohjaus & sovitus: Sanna Paula Mäkelä
Viimeisimmät ohjaukset mm. Pelikaani (August Strindberg/Elannon Näyttämö), Sent I November(Tove Jansson/Itä-Uudenmaan teatteri), Tumma ja hehkuva veri (Savoy-teatteri)

Musiikin sävellys: Touko Niemi

Musiikin johto: Paavo Rantanen
saksofonisti (mm. Kuningasidea, Pyhimys, Gasthaus Orkesteri)

Työryhmä:
Ohjaus ja sovitus: Sanna Paula Mäkelä
Musiikin sävellys: Touko Niemi
Musiikin johto: Paavo Rantanen
Koreografiat: Ilana Palmgren  
Käsikirjoitus: Liila Jokelin, Sara Pollari, Maisa Saari, Annukka Valo
Ohjaajan assistentti: Ruut Karhula
Lavastus/visuaalinen ilme: Maria Zaborsky & Sanna Paula Mäkelä
Videokuva: Sami Kustila
Maskeeraus: Janina Säilä, Anna-Reetta Impola, Salla Mankinen / Stadin Ammattiopisto

Orkesteri:
Sakari Soukka – flyygeli
Touko Niemi – piano
Senja Suvanto – viulu
Jesse Viinikangas – viulu
Senja Ali-Mattila – alttoviulu
Liisa Kivinen – sello
Roope Kopperi – basso
Aleksi Karppinen –  sähkökitara
Kalervo Kontio –  rummut

Esiintyjinä Taideyliopiston opiskelijoita 

Valokuvat: Antti Aleksi Niemi ja  Sanna Paula Mäkelä

Tuotanto: Talvimusikaali ry, Antti Puumala, Ruut Karhula, Liisa Pylkkänen, Kulttuurikeskus Caisa, Taideyliopisto

Yhteistyössä: Helsingin kaupunki, Sibelius-Akatemia, Teatterikorkeakoulu, Kuvataideakatemia, Aalto-yliopisto, Kulttuurikesķus Caisa, Stadin ammattiopisto

Kesto: 2 h sis. 15 min väliaika
Ikäsuositus: 12+ vuotta
Kieli: suomi, esitys ei ole kielisidonnainen

Esitykset:
ma 26.10. klo 19 (ensi-ilta)
ti 27.10. klo 19
ke 28.10. klo 19
pe 30.10. klo 19
la 31.10. klo 14 ja klo 19

Liput: 15/10 €

Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki

www.caisa.fi

« Takaisin