« Takaisin

Tammelan korttelijuhlat kutsuu tamperelaiset iloitsemaan hienosta kaupunginosastaan

Tammelan korttelijuhlia vietetään toista kertaa tulevana lauantaina 2.9. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestettyjen juhlien mukaisesti, myös tämän vuoden korttelijuhlia on suunniteltu yhteisöllisesti kaikille avoimissa suunnittelutapahtumissa keväällä ja kesällä. Tänä vuonna juhlien teemana on leikki ja ilo.

Tänä vuonna Tammelassa tapahtuu koko päivän ajan klo 10-22 välillä. Virallisesti juhlat avataan pormestari Lauri Lylyn johdolla klo 11 Tammelantorilla. Tämän jälkeen humu jatkuu Tammelantorin tempauksessa, jossa nähdään mm. mentalismia ja kuullaan monologeja. Torilta juhlakansa houkutellaan Kumppanuustalo Arttelin kautta Salhojankadun katukirpputorille ja sieltä Annikin puukortteliin sekä Osmonpuistoon.

Arttelissa pääsee mm. kuulemaan Tampereen ukuleleorkesterin sulosäveliä ja Annikin puukorttelissa muistellaan entisiä asukkaita, mm. iskelmälaulaja Kikkaa. Juhlien ulkoilmaosuus päättyy klo 20 Tammelan torilavalla, jolle kiipeää mm. Duo Soini Särkilahti ja Teija Lehto sekä kansanmusiikkiyhtye VIMMA. 

Päivän aikana vietetään myös Lähitorin ja Perheiden talon 1-vuotissyntymäpäiviä, pelataan pihapelejä Emil Aaltosen puistossa ja juodaan kahvia Kärrystä, liikkuvasta kahvilasta. Juhlakansa pääsee myös mm. Teollinen Tammela -kierrokselle, visailemaan Tammelavisoissa Annikin Kivikioskilla sekä Tammelan Voimassa ja löytämään Tammelan uudelleen Tammelabongaus-kisailun kautta. Luvassa on myös paljon muuta.

”Olemme järjestäneet Annikin puutalokorttelissa kaikenlaisia tapahtumia jo pitkään, ja meistä on aivan upeaa, että nyt koko Tammela on yhteistuumin ryhtynyt samaan. On hienoa, että korttelijuhlat ovat vakiintuneet ja että lisää tammelalaisia on tullut mukaan”, toteaa Simo Ollila, Annikin tapahtumien puuhahenkilö.

Tammelan korttelijuhlien avulla halutaan lisätä kaupunkilaisten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Juhlien osatapahtumia on tuottamassa lukuisa määrä tammelalaisia ihmisiä, yhdistyksiä ja yrityksiä. Myös hieno joukko vapaaehtoisia on lähtenyt auttamaan juhlien organisoimisessa. Juhlien pääjärjestäjät ovat edellisvuoden tapaan yhdistyksiä: Artteli-kumppanuusyhdistys, Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry, Silta-Valmennusyhdistys sekä Tampereen tammelalaiset ry. Lisäksi Tampereen kaupunki tukee tapahtuman toteutumista. 

”Tammelasta on puuttunut oma kaupunginosajuhlansa ja sellaiselle on selvästi ollut kysyntää. Viime vuoden tapahtuma toi kaikenikäiset ihmiset yhteen nauttimaan asuinympäristöstään uudella tavalla ja uskomme, että sama tapahtuu tänäkin vuonna”, toteaa Eija Jyllilä, yksi pääjärjestäjistä ja Muotialan asuin- ja toimintakeskuksen hanketyöntekijä.

« Takaisin