« Takaisin

Ystävänpäivän ETKOT 13.2.2020

10.02.2020

Päijät-Hämeessä toimii aktiivisesti mielen hyvinvoinnin ja päihdetoiminnan parissa useita yhdistyksiä. Yhdistystoimintaan on matala kynnys tulla mukaan, ja vertaisten parissa voi helposti kohdata aitoa ymmärrystä ja saada yhdistyksistä ammatillista apua ja tukea. Yhdistysten toteuttamalla toiminnalla on tärkeä rooli alueella kasvavien mielen hyvinvoinnin ja päihdeongelmien lievittämisessä. Matalinkin kynnys voi tuntua korkealta, jos puuttuu rohkeutta ja uskallusta ottaa askeleita kohti parempaa tulevaisuutta. Yhdistyksistä löytyy taitoa ja ketteryyttä saada ihmiset sitoutumaan ja tuen sekä avun piiriin.

Yhdistystoimijat toteuttavat kauppakeskus Trion Palvelutorilla 2krs Ystävänpäivän ETKOT torstaina 13.2.2020 klo 14.00-17.30. Mukavan toiminnan lomassa voi tutustua paikalla olevien yhdistysten esittelyihin ja saada toiminnasta lisätietoja. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. 

Luvassa on Ystävänpäiväbingo, puristusvoiman mittausta, ystävänpäiväkorttien tekoa, ajatusten kokoamista ystävänpäiväseinälle, onnenpyörä, halauksia, tasavertaisia kohtaamisia ja aitoa läsnäoloa, keskusteluja ja mukavaa juttuseuraa.

Paikalle on kutsuttu myös päättäjiä tutustumaan yhdistystoimijoiden toteuttamaan toimintaan mielen hyvinvoinnin ja päihdeongelmien parissa. Kutsua on jaettu alan työntekijöille ja alalle opiskeleville.

Paikalla olevat yhdistykset
Päijät-Hämeen mielenterveystyön tuki Miete ry
Päijät-Hämeen mielenterveysomaiset FinFami ry
Päijät-Hämeen Mielenterveysseura ry – Lahden kriisikeskus
Lahden ensi- ja turvakoti ry– pidä kiinni -avopalveluyksikkö Jannika
Lahden Klubitalot, Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry
Lahden Elokolo ry / EHYT ry
Lahden Sininauha ry
ViaDia Lahti ry

Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa asenteisiin ja suhtautumiseen kun on tarve hakea apua ja tukea mielenterveyden- ja päihteiden käytön haasteisiin. Avoin ilmapiiri ja suvaitsevaisuus asioista puhuttaessa ja tiedottaessa tuovat avun hakemisen arkipäiväiseksi ja hyväksyttäväksi.

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysturva ry:n Yhteinen Päijät-Häme -hanke koordinoi yhdistysyhteistyötä, lisää yhdistysten näkyvyyttä ja monitoimijaista verkostoitumista.

« Takaisin