« Takaisin

Erilaista vihreää

Katselin Alfa-Studion Dosentti ohjelmaa. Haastateltavana oli Eero Paloheimo. Hän puhui muunmuassa  Afrikasta, kertoi olleensa siellä erilaisissa tehtävissä ja sanoi rakastavansa sitä maata.  Miten Suomi voi  hänen mielestään osaltaan auttaa maata. Ensinnäkin meidän ei pidä lähteä viemään sinne mitään arvopohjaista eli omia arvojamme, siellä on heillä kyllä omat arvonsa. Sen sijaan meidän pitäisi viedä sinne tietoa ja taitoa että heillä olisi mahdollista elää omassa maassaan. Ja toimia siten että siellä oleva  paras aines,se, mikä jaksaa pystyy ja oppii toimimaan maansa hyväksi pysyy siellä eikä tule tänne meille siivoojiksi.

Alkoi kiinnostamaan, googlasin hiukan. Hän erosi 2010  Vihreistä, ja kirjoitti miksi, lainaus "vihreät ovat valinneet maailmanlaajuisen ylimitoitetun muuttoliikkeen kehityskulkuja pääteemoikseen eduskuntavaaleissa". Hän perustelee ylimitoitetun muuttoliikken haitallisuutta kolmella seikalla. Tekisi mieli kopioida koko teksti, mutta tässä vain pieniä otoksia. Hän kirjoittaa, "muuttoliike latistaa kulttuureja, koska monikulttuurinen mosaiikki samankaltaistuu maiden ja maanosien välillä”. Vielä yksi lainaus "Vihreät tuhoavat siten maapalloa useassa eri muodossa. Heidän perustelunsa vaikuttavat pinnallisilta ja tekopyhiltä. En viihdy sellaisessa joukossa". 

Nykyisten vihreiden toimintaa on helppo arvostella. Esimerkiksi sananvapaus on heidän käytännön toimissaan hyvin valikoivaa. Heidän politiikkaansa ei sovi arvostella, he leimaavat ja maalittavat toista mieltä olevat rasisteiksi ja natseiksi. Viimeisin todiste tästä näyteltiin EU:n Parlamentissa, näissä valiokunta vai mitä ne nyt ovatkaan,  puheenjohtajuuksia valitessa. Siellä nämä sananvapauden ryhdikkäät puolustajat  äänestivät samankokoisen ryhmän, kuin itse ovat, niin sen ryhmän sanan vapauden kieltämisen puolesta. Jo tämäkin teko kertoo siitä Paloheimon yhdestä analyysistä, tekopyhiä ja pinnallisia.

Veikko Nurminen Lahti

« Takaisin