« Takaisin

Lahden pyörätiet kynnöspeltoja

Ihan tavallisella, vaihteettomalla polkupyörällä pyöräilen paljon ja vuoden ympäri, satoja kilometrejä vuodessa - kesällä enemmän, talvella vähemmän. Tänäkin kesänä olen monesti ihmetellyt, miksi Lahden alueen pyörätiet ovat niin hirveässä kunnossa. Syksyisillä kynnöspelloillakin olisi tasaisempaa ajella kuin Lahden alueen pyöräteillä.
Surffailevatko Lahden poliitikot ja päättäjät pyörällä vain juuri valmistunutta, tasaista Aleksia? Kukaan päättäjä ei nimittäin näytä tietävän, että mihin ilmansuuntaan tahansa Lahdesta ajettaessa, pyörätiet ovat täynnä leveitä, poikittaisia ja pitkittäisiäkin uria. Polkimilla seisten joutuu ajamaan, koska takalisto ei kestä sitä jatkuvaa rynkytystä epätasaisella tiellä. Polkupyörän  pyörät voivat täysin yllättäen jopa solahtaa tällaiseen uraan, joten urat ovat pyöräilijöille myös hyvin vaarallisia.
Älytie nielee meidän verovaroistamme neljä miljoonaa euroa. Miksi tuhlaatte nekin rahat turhanpäiväiseen? Järjellisempää olisi ollut silläkin rahalla korjata jo valmiita, kamalassa kunnossa olevia alueemme oikeita pyöräteitä. 
Ai niin, koska kaupunki alkaa jakaa bonuksia älytiellä pyöräilijöille, niin kai kaupunki kustantaa älypuhelimen kaupunkilaisille, tai ainakin sellaisille kaupunkilaisille, joilla tätä värkkiä ei vielä ole, tai ei ole edes varaa ostaa? Eikös niin? Tasapuolisuuden vuoksi. 
Anneli Seppälä
pyöräilijä/kävelijä
« Takaisin