« Takaisin

Parannettavaa vielä 2017 MM-kisoihin

Varsinainen kilpailukoneisto toimi hyvin tämän vuoden Salpausselän kisoissa. Parannettavaa silti löytyy palvelurakenteissa tuleviin vuoden 2017 MM-kisoihin mennessä. Katsomoalueet on siivottava joka kisapäivän jälkeen.
Tänä vuonna takasuoran B-katsomo oli siivoton sunnuntaina edellisen päivän jäljiltä. Mukeja ja paperijätettä oli pitkin kuppi-istuinten välejä. Roska-astioita oli kyllä muutamia katsomon edessä, mutta katsojat jättivät roskansa niille sijoilleen joissa istuivat. Parannettavaa on siis meillä katsojillakin reippaasti.
Istuimet on myös pyyhittävä jokaisen kisapäivän jälkeen niissä katsomojen osissa, jotka ovat ilman kattoa, siis B-katsomossa ja pääkatsomon alaosassa. Tämä käy kätevästi erilaisten varsimoppien avulla, mutta työvoimaa siihen on varattava. Siitä ei voi lähteä, että kisavieraat varaavat siivouspyyhkeet mukaansa päästäkseen istumaan. Kukaan ei halua istua siivottomalla istuimella, vaikka mukana olisi istuinsuoja. Lumetkin olivat jääneet osin luomatta katsomopenkeiltä.
Musiikin lajia on myös syytä muuttaa kisakatsomoissa. Tuskin katsomoita kansoittavat aikuiset haluavat kuunnella korvia särkevää jytämusiikkia. Sille on oma melutelttansa alueella. MM-kisoihin on saatava itävaltalaista, ranskalaista, saksalaista ja pohjoismaista kansan- ja viihdemusiikkia kotimaisen musiikin lisäksi.
Kovaääniset lakkoilivat jälleen B-katsomon takasuoralla sunnuntaina. Kuuluttajien ääni katkeili jatkuvasti. Pääkatsomossa kuulutus tuntui toimivan samaan aikaan. Toivottavasti kaikki tuloskuvataulua koskevat kaupalliset valitukset saadaan ajoissa käsiteltyä, jotta alueelle saadaan ajanmukainen kuvataulu.
Alueen kävelykäytävät on myös hiekoitettava tarvittaessa joka päivä. Kymmenettuhannet askelparit tekevät käytävistä muhkuraisia ja liukkaita, oli sitten suoja tai pakkanen.
Palvelu syntyy pienistä asioista, joten nekin on saatava kuntoon ja palvelunäkemystä on oltava koko koneistossa.

Lasse Koskinen 
Lahden kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja,
kaupunginvaltuuston jäsen, 
Lahden seudun rakennuslautakunnan jäsen

« Takaisin