« Takaisin

Kurjenrahkan juhlavuoden kunniaksi retkimuistojen kirjoituskilpailu


Suokukka Kurjenrahkalla. Kuva: Hanna Ylitalo

Metsähallitus

Kurjenrahkan kansallispuisto täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja tämän juhlavuoden kunniaksi Metsähallituksen luontopalvelut kerää kävijöiden omia retkimuistoja alueelta kansallispuiston ajalta. Muistoja voi lähettää 28.5.-15.7. välisenä aikana. Parhaat tarinat palkitaan ja kehystetään luontotuvan seinälle kävijöiden ihasteltavaksi.

Kilpailuun ovat tervetulleita kaikki mieleen painuneet Kurjenrahkassa koetut aidot muistot, olivatpa ne sitten koskettavia, hauskoja tai jännittäviä. Muisto voi olla esimerkiksi valtavan hirven kohtaaminen kesken hillanpoiminnan tai oman kaveriporukan täyteen katastrofiin päättynyt vaellus. Tarina voi kertoa yhtä lailla vaikkapa rauhoittavasta nuotioillasta Vajosuon laavulla.

Kaikista kansallispuistossa koetuista retkistä pyydetään valitsemaan yksittäinen muisto tai retki ja kertomaan se maksimissaan yhden A4-arkin pituisena. Osallistumisajan päätyttyä 15.7. puistomestari Petri Hautala valitsee lähetettyjen tekstien joukosta 20 kiinnostavinta tarinaa, joiden kirjoittajat palkitaan ainutlaatuisilla Kurjenrahkan vanhoista pitkospuista valmistetuilla juhlavuosi-jakkaroilla. Palkitut tarinat kehystetään ja ripustetaan Kurjenpesän luontotuvan seinälle. Osa lähetetyistä muistoista julkaistaan osallistumisajan aikana tai sen jälkeen Kurjenrahkan Facebook-sivuilla, jotta jaetut hyvät retkimuistot ilahduttaisivat ja liikuttaisivat muitakin. 

Muistoja yhteystietoineen voi lähettää osoitteeseen https://link.webropolsurveys.com/S/C3DC6F33255BF032. Juhlavuoden tarinoiden keräämisen toivotaan inspiroivan muistelemisen lisäksi uusien muistojen tekoon Kurjenrahkassa myös tulevina vuosikymmeninä.

« Takaisin