« Takaisin

Lohikalojen syysrauhoitus vaatii kalastuksenvalvonnalta aktiivisuutta


Kudulla oleva äärimmäisen uhanalainen järvilohi on sykähdyttävä näky. Kuva: Tapio Gustafsson Kalatalouden Keskusliitto

Lohikalojen syysrauhoitus joessa, koskessa ja virtapaikassa alkaa tänään 1.9. ja päättyy 30.11. Rauhoituksella suojataan syyskutuisten lohikalojen lisääntymistä. Aika on otollinen salakalastukselle, kun kalat hakeutuvat joukolla kutualueille.

Lohikalojen tänään alkanut syysrauhoitus koskee taimenta, lohta, siikaa ja nieriää. Poikkeuksena järvilohi, jonka rauhoitus on alkanut jo 1.8. Lisäksi Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa, että vaelluskalavesistöön kuuluvassa joessa verkkokalastus on kielletty 15.8.–30.11. ja meressä kilometriä lähempänä vaelluskalavesistöön kuuluvan joen suuta 15.8.–31.10.

Kalojen lisääntymistä täytyy suojata

Kalastuksenvalvoja on kalakantojen suojelija. Kalatalouden Keskusliitto kehottaa Suomen yli kolmea tuhatta kalastuksenvalvojaa olemaan liikkeellä syysrauhoituksen aikana. Kalan ollessa kudulla se on haavoittuvaisimmillaan – ja samalla myös koko kalakanta, toteaa Keskusliitto.

Kalastuksenvalvojat tuntevat omien alueiden valvontakohteet. Haluamme muistuttaa kalastuksenvalvonnan tärkeydestä niin valvojia kuin muita luonnossa liikkujia. Annetaan kalakantoja tuhoaville salakalastajille viesti, että heidän touhujaan valvotaan.

Tarkemmin lohikalojen rauhoituksesta http://www.ahven.net/v2_tiedostot/474.pdf

 

« Takaisin