« Takaisin

Presidentti Niinistö painotti edelleen ilmastonmuutoksen torjuntaa

Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto tervehtii arvostuksella sitä, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö painotti toisen kautensa virkaanastujaispuheessaan ilmastonmuutosta.

"Ilmastonmuutoksen torjunta on lähivuosien tärkein asia", presidentti sanoi puhuessaan tänään eduskunnalle.

Kansanliikkeen ehdokkaana ollut Sauli Niinistö piti ilmastonmuutoksen torjuntaa vaaleissa yhtenä pääteemanaan.

"Presidentti Niinistön saama vahva mandaatti antaa hänelle edelleen hyvät lähtökohdat toimia yhteisen ympäristömme hyväksi. Toivotamme hänelle menestystä mitä tärkeimmässä tehtävässään. Haluamme kansalaisjärjestönä tukea tätä työtä ja tehdä osaltamme parhaamme suomalaisten ja tulevien sukupolvien hyväksi", sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Päivi Lundvall.

Puhuessaan eduskunnalle presidentti pohti myös ilmakehän kestokykyä.

"Niin vain on, ettei ihminen kestä maapallon menetystä. On kai ajateltu, että onhan tuolla ylhäällä ilmakehässä tilaa – paljon pitääkin olla kun kymmeniä miljardeja tonneja hiilidioksidia sinne vuosittain päätyy. Ahdasta on jo nyt, ja se tuntuu", presidentti puhui.

Ilmakehä ympäröi maapalloa ohuena kerroksena. Ilmakehän hiilipitoisuus on korkeampi kuin yli kolmeen miljoonaan vuoteen. Viime vuonna mitattiin mittaushistorian korkein ilmakehän hiilipitoisuus, joka lisäksi kasvaa edelleen vaarallisen nopeasti. Ilmatieteen laitoksen mukaan Suomen keskilämpötila on noussut 1800-luvun puolivälistä lähtien 2,3 astetta.

Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) pääjohtaja Ingrid Andersen muistutti tällä viikolla Helsingissä vieraillessaan, että ihmiskunnalla ei ole käytössään planeettaa B.

« Takaisin