« Takaisin

Vapaa-ajankalastajat ja Rapala yhteistyöhön hauen puolesta

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Suomen haukikannat ovat joillain alueilla pienentyneet uhkaavasti. Haukien kutualueet ovat supistuneet muun muassa rantojen rakentamisen ja ruoppausten seurauksena. Rapala Rahasto, Hauenkalastajat Suomi ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) päättivät ryhtyä toimeen ennen kuin on myöhäistä tukemalla ”haukitehtaiden” rakentamista. 

Haukitehtaat ovat alueita, jotka on kunnostettu sopiviksi hauen kutualueiksi. Haukitehdas voi olla vaikkapa kunnostettu kosteikko, josta on hyötyä myös valumavesien puhdistamisessa, lintujen elinympäristönä sekä tietysti hauille.

Hauenkalastaja voi tukea omalta osaltaan haukikantojen elinvoimaisuuden varmistamista hankkimalla Rapala Hauenkalastajat Minnow Spoon Weedless -viehesarjan. Jokaista myytyä viehesarjaa kohti Rapala lahjoittaa kaksi euroa (alv 0 %) SVK:n Haukitehdas-hankkeelle. Lisäksi Rapala Rahasto tukee suoralla rahallisella tuella nimetyn haukitehtaan rakentamista.

”Hauenkalastukseen suunniteltu Rapala Minnow Spoon Weedless -uistin on ylivoimaisesti Suomen myydyin viehe. Tämän vuoksi ”Minnaria” voisi kutsua Suomen kansallisuistimeksi. Kiitos haukien, jotka ovat tarjonneet lukemattomille suomalaisille unohtumattomia hetkiä, elämyksiä ja itsepyydettyä lähiruokaa”, kertoo Rapalan Suomen markkinoinnin markkinointipäällikkö Tommi Ihalainen.

« Takaisin