« Takaisin

Kanuuna kasvaa kehittämisverkostosta osaamiskeskukseksi

Lahden kaupunki

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Lahden nuorisopalveluiden hallinnoiman Kanuuna-verkoston yhdeksi valtakunnalliseksi nuorisoalan osaamiskeskukseksi vuosille 2018–2019. Osaamiskeskuksena 1.3. aloittavan Kanuunan painopisteinä ovat nuorisotyön palvelujen, laadun ja menetelmien kehittäminen. Ministeriön osaamiskeskukselle myöntämä rahoitus tälle vuodelle on 327 000 euroa.

Noin kymmenen vuotta sitten kaupunkimaisen nuorisotyön kehittämisverkostona aloittaneen Kanuunan toiminta laajenee osaamiskeskuksen myötä kattamaan koko kunnallisen nuorisotyön kentän. Entuudestaan mukana olevien 27 suurimman kaupungin lisäksi kaikki pienemmätkin kunnat pääsevät osaksi Kanuunaa AVI-alueittain valittavien edustajiensa kautta.

Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuunan tavoitteena on tehostaa kunnallisen nuorisotyön hyvien käytänteiden laajempaa hyödyntämistä, vahvistaa toimialan tieto-taitoa nuorisopoliittisissa kysymyksissä ja kehittää nuorisotyön dokumentointia ja vaikuttavuuden osoittamista niin kuntakohtaisesti kuin valtakunnallisestikin.

« Takaisin