« Takaisin

Kartanoteatteri aloittaa Mukkulan tammien alla kesällä 2018

Mukkulan Kartanolla aloittaa kesällä 2018 uusi teatteri, joka esittää kartanon historiaan pohjautuvia näytelmiä. Mukkulan Kartanoteatterin ensiesitys ”Mokullan Maria” kertoo 1860-luvulla eläneestä Maria Edelheimistä, joka ryhtyi johtamaan kartanoa kartanonherra Arndt von Hausenin kuoltua 1865.

Mokullan Marian ensi-ilta on torstaina 28. kesäkuuta 2018. Esityksiä on 11 kpl kesä-heinäkuun aikana. Näytelmän kirjoittaa ja ohjaa Timo Taulo.

”Tänä päivänä Mukkulan Kartano vaalii historiaansa ja kartanon tarinaa kerrotaan vieraillemme tämän tästä”, Mukkulan Kartanon hotelli- ja tilausravintolatoimintaa luotsaava Anu Kärkkäinen kertoo. ”Teatteriesitykset ajoittuvat parhaaseen kesäaikaan, jolloin kartanon luonto on komeimmillaan. Esityksistä tulee nautittavia kokemuksia taiteen, luonnon ja hyvän ruoan ystäville”, Kärkkäinen uskoo. Mukkulan Kartano hoitaa teatteriesityksen väliaikatarjoilut, teatteri-illalliset ja ryhmille on myös majoitusmahdollisuus ennakkotilauksesta.

”Marian elämästä mielenkiintoisen tekee ajankuvan kontrasti: 1800 -luvun nainen, josta sukeutuu kartanopatruuna. Maria, jonka haaveissa siinteli laulajattaren ura, teki suuren työn näyttääkseen vahvuutensa ja rakensi kartanon alueen sellaiseksi kuin sen ulkoasu tänä päivänäkin tunnetaan rakennuksineen ja puutarhoineen”, käsikirjoittaja-ohjaaja Taulo kiteyttää.

Näytelmässä tulee olemaan mukana noin 20 näyttelijää ja siihen järjestetään avoin näyttelijärekrytointi marraskuussa. Pääosaa, Mokullan Mariaa, esittää Kristiina Lanki. Mukkulan Kartanoteatterin esitykset tuottaa Lahden Kesäteatterin Kannatusyhdistys ry, joka tekee historiallisia Lahti-näytelmiä myös Aino-puistossa.

« Takaisin