« Takaisin

Lahden uuden eteläisen kehätien urakkahankinnat saatiin valmiiksi päivälleen aikataulussa

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuus jakautuu kahteen hankeosaan ja kolmeen eri urakkaan, joiden hankinta-aikataulut pitivät kutinsa päivälleen tammikuussa julkaistuun aikatauluun nähden. Viimeisimpänä saatiin maaliin kehätien Hollolan pään urakkahankinta.

Hankkeessa on pyritty laajaan yhteistyöhön ja avoimuuteen kilpailutukseen osallistuneiden urakoitsijoiden kanssa, kuten tarkkojen hankinta-aikataulujen julkistaminen kaikkia kolmea hankeosaa koskien osaltaan kertoo. Hankekokonaisuuden kaikki hankeosat toteutetaan eri urakkamalleilla – Mt167 Lahden eteläisen sisääntuloväylän parantaminen kokonaisurakkana, kehätien Lahden pää allianssimallilla ja kehätien Hollolan pää suunnittele ja toteuta -urakkana – mikä toi omat haasteensa myös hankintaprosessiin. Pääosa urakkahankinnoista on nyt tehty, joitakin pienempiä hankintoja on toki vielä tulossa.    

”On koko hankkeen etenemisen kannalta erinomainen asia, että kaikkien kolmen suuren urakan hankinnat saatiin vietyä läpi suunnitellussa, kunnianhimoisessa aikataulussa. Tilaajan kumppanina toimiva rakennuttajakonsultti oli tässä avainasemassa, ja samoin kiitoksen ansaitsevat myös kaikki hankkeen eri osapuolten ja ELY-keskuksen asiantuntijat, jotka osallistuivat hankintaprosesseihin. Tarjouksen jättäneet tarjoajat antoivat hyvää palautetta kilpailutusten läpiviennistä ja avoimesta tiedonkulusta”, sanoo projektijohtaja Janne WikströmLiikennevirastosta.

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuuden rakennuttajakonsulttina toimii Rakennuttajatoimisto HTJ Oy. Rakennuttajakonsultin vastuulla on ollut koko kilpailutusprosessin aikataulutus, valmistelu ja läpivienti, kuten tarvittavien asiakirjojen laatiminen ja erilaiset neuvottelutilaisuudet.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että onnistuimme viemään urakkahankinnat läpi tiukassa aikataulussa. Asiantuntijoidemme vankka ja laaja-alainen kokemus vastaavista suurista ja monimukaisistakin hankinnoista oli meille hyödyksi tälläkin kertaa, ja varmisti toivotun lopputuloksen”, kertoo johtaja Ilmari Sikander Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:stä.

Liikennevirasto

« Takaisin