« Takaisin

Mielenterveystalo.fi on ylittänyt sadantuhannen kuukausittaisen kävijän rajan.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Mielenterveystalo.fi on verkkopalvelu, josta löytyy tietoa, omahoito-ohjelmia sekä palveluohjausta mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyen. Marraskuussa verkkopalvelu teki uuden kävijäennätyksen ja ylitti ensimmäistä kertaa sadantuhannen kuukausittaisen kävijän rajan. Lahti oli käyttäjätilastoissa seitsemäntenä.

- Tähän on paiskittu hartiavoimin töitä, mutta paljon on vielä edessä. Vuositasolla tavoitteena on, että joka viides päijät-hämäläinen käy netissä mielenterveystalossa, sanoo Mielenterveystalo.fi -verkkopalvelun aluekoordinaattori Kirsi Uutela Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä.

Palvelussa on omat osiot aikuisille, nuorille ja lapsille.

- Mielenterveystalossa on helppoja nettitestejä, käyttäjä voi tehdä esimerkiksi masennuksen itsearvion, ja jos arvio osoittaa syytä huoleen, voi hakeutua nettiterapiaan, toteaa Uutela.

Nettiterapiat ovat HUS:n kehittämiä, helposti saatavilla olevia hoitoja lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden häiriöihin.

– Tavoitteena on, että mahdollisimman moni hoitoa tarvitseva saisi apua riittävän aikaisessa vaiheessa, etteivät ongelmat pitkittyisi ja vaikeutuisi, kannustaa Uutela.

Tutkimusten mukaan nettiterapiat ovat oikein kohdennettuna tehokkaita hoitomuotoja. Nettiterapiaan tarvitaan terveydenhuollon lähete, jonka voi saada esimerkiksi työterveyshuollosta tai omasta terveyskeskuksesta.

« Takaisin