« Takaisin

Mukkula-kahvia ja pulkkailua - uusi viikonloppukahvila aukeaa lauantaina

Kesällä Mukkulan rannassa tutuksi tullut Painovoima Bites -kahvila avaa ovensa yhteistyössä Cafe Caribian kanssa talven viikonlopuiksi. Talvikauden avajaisia vietetään lauantaina ja sunnuntaina 27.-28.1. klo 11-17 osana Lahden Lasten Talvikarnevaaleja.

Nimensä mukaisesti Bites tarjoaa makupaloja yhteisön tuotteista ja palveluista. Kahvila ei ole ennen ollut toiminnassa talviaikaan, joten liikkeelle lähdetään hyvillä perustuotteilla mm. kuuman kaakaon ja laskiaispullan voimin. Tavoitteena on kuitenkin tuoda tarjolle jokaiselle viikonlopulle aina jotain hieman erilaista.

Paikallisten yrittäjien yhteistyöstä esimerkkinä viime keskiviikkona syntyi paikallisen Kahiwa paahtimon kanssa Mukkula-kahvi! Näin kahvia kuvaillaan kahvilalta ostettavissa paketeissa: “Mukkula-kahvi on päräyttävä, omintakeinen Jimi Tenorin musiikilla, Messy Deskin muraalilla maustettu ja Mukkulan Cobacabanan hiekassa paahdettu ensiluokkainen, mutta aromikas Kahiwa paahtimon ja Painovoima Bitesin yhteisten pohdintojen ja koemaistelujen tulos.”

Rannan palveluja halutaan lisätä hyvässä yhteistyössä Mukkulan Kartanon kanssa. Painovoima ry järjesti kokeilunomaisesti syksyllä mm. saunatapahtumia kartanon saunatiloissa ja kevään myötä kokeillaan erilaisia perhetapahtumia ja esim. makkaranpaistoa pilkkimisen lomassa. Tilauksesta kahvilalla voi järjestää myös yksityistilaisuuksia kauniissa rantamaisemassa.

Kahvilatoiminnalla kerätään varoja Painovoima ry:n toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen. Painovoima Bites on yksi Päijät-Hämeen liiton tukeman Väristämö-hankkeen myötä syntynyt kokonaisuus ja nyt Painovoima ry yhdistää mm. Sammonkatu 8 kiinteistössä toimivia taiteen tekijöitä ja kokoaa luovien alojen toimijat samaan aktiiviseen toimijaverkostoon.

Kahvila on alkuun avoinna lauantaista sunnuntaihin klo 11-17 ja tapahtumien mukaan. Kahvilan voi varata myös omiin yksityistilaisuuksiin. Mikäli kävijöitä riittää ja suosio kasvaa, niin aukioloaikoja laajennetaan kesää kohti.

Painovoiman yhteisö kutsuu ihmisiä hyvän ja reilun kahvin äärelle toteuttamaan yhdessä alueen asukkaille ja lapsiperheille suunnattuja palveluja. Nyt vain toivotaan pakkasia takaisin, jotta luistelukenttä  uudelleen jäätyy kahvilan edustalla.

« Takaisin