« Takaisin

#MunRuis -kisan voitto Salpauselän koululle


Palkinnon voittaneet Salpausselän koulun oppilaat

Pro Ruis yhdistys järjesti Suomi100 -rahoituksella Päijät-Hämeen alueella #MunRuis -kilpailun nuorille. Alueen yläkouluille suunnatussa kilpailussa tavoitteena oli tuunata oma ruisherkku kotitaloustunnilla. Parhaan ruisherkun valmistanut ryhmä palkittiin maukkailla tuotepaketeilla!

Voittajaksi #MunRuis -kisassa Pro Ruis valitsi Salpausselän koulun 8 H luokan oppilaiden tekemän Ruis-kuningatarpiirakan, jossa täytteenä oli mustikoita ja vadelmia. Raati perusteli voittajan valintaa seuraavasti: "Perinteinen leivän raaka-aine on käytetty tässä makean herkun valmistamiseen. Tuote on terveellinen ja siinä on käytetty kotimaisia marjoja. Ulkonäkö on kaunis ja tuotteesta otettu valokuva on onnistunut."

Palkinnon voittaneelle ryhmälle ja opettajalle kävi luovuttamassa Pekka Mäki-Reinikka Fazer Myllyltä maanantaina 30.10., jolloin hän vieraili koulun kotitalousoppitunnilla.

Palkinnon vastaanottivat ruis-kuningatarpiirakan valmistaneet 8H luokan oppilaat: Ella Manninen, Alli Halttunen, Daniel Tiainen ja Alex Haapalahti sekä opettaja Jane Uusikylä.

Palkintona oli herkullisia ruistuotteita Fazerilta, Vaasanilta sekä Raisiolta. Oppilaiden tuotepaketit sisälsivät monipuolisesti leipomotuotteita: leipää, hiutaleita, puuroja sekä ruisnachoja ja -lastuja. Myös opettaja palkittiin ja hän sai koulun kotitalousoppilaiden käyttöön ison tuotepaketin jauhoja, hiutaleita ja muita myllytuotteita. Tässä tuotekassissa oli mukana myös painavaa ruisasiaa kirjojen ja esitteiden muodossa.

Pro Ruis yhdistys on perustettu tiivistämään rukiin arvoketjun yhteistyötä ja arvostusta pellolta pöytään. Tavoitteena on parantaa rukiin viljelyn edellytyksiä ja lisätä rukiin suosiota niin viljelijöiden kuin kuluttajienkin keskuudessa muun muassa kasvijalostuksen, viljelyneuvonnan ja -sopimustoiminnan sekä tutkimuksen ja koulutuksen keinoin.


Ruis kuningatarpiirakka

« Takaisin