« Takaisin

Nuorten ammattitaidon MM-kilpailuista neljä mitalia – kondiittorilajin maailmanmestarin valmennustiimissä Salpauksen opettaja


Emeliina Papinniemi

Suomalaiset voittivat kolme kultaa ja yhden hopean WorldSkills-kilpailussa, jossa ratkottiin nuorten ammattitaidon maailmanmestaruudet. Koulutuskeskus Salpauksesta mukana oli kaksi kilpailijaa ja kolme eksperttiä.

Kondiittorilajissa kultaa voitti Emeliina Papinniemi Saimaan ammattiopisto Samposta. Suomalaiskilpailijoista hän sai parhaat pisteet, joten hänet myös palkittiin Best of Nation –tittelillä. Kondiittorilajin eksperttinä toimi Salpauksen leipomo- ja konditoria-alan opettaja Outi Nieminen. Nieminen kuului myös kilpailun tuomaristoon.

Nieminen on ollut monin tavoin mukana Papinniemen valmistautumisessa yhdessä muun valmennustiimin kanssa. Hänen vastuullaan on ollut erityisesti kansainvälisellä tasolla toiminen. Ennen kilpailuja Papinniemi ja Nieminen kävivät harjoittelemassa Dohassa Qatarissa. Muun valmennustiimin kanssa he tekivät WorldSkills-kilpailujen läpivientiharjoituksen Koulutuskeskus Salpauksen tiloissa syyskuun loppupuolella.

Orimattilalainen Esa Varemo kilpaili elektroniikkalajissa ja edusti Koulutuskeskus Salpausta. Hän sai Medallion for Excellence –tunnustuksen ja sijoittui lajissaan 11. sijalle. Tunnustuksen saa, kun pistemäärä on oman kilpailulajin keskiarvoa parempi. Varemo on opiskellut tekniikkalinjalla entisessä Salpauksen lukiossa Nastolassa. Nyt hän opiskelee toista vuotta tietotekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Tehdaskunnossapidon lajissa kilpaili Jere Kuisma, joka opiskelee Salpauksessa kone- ja metallialaa. Lajin eksperttinä toimi Salpauksen lehtori Tommi BackmanLisäksi tehdaskunnossapidon lajipäällikkönä oli opettaja Anssi Mikkola Salpauksesta. Huonekalupuuseppälajin eksperttinä ja lajipäällikkönä toimi lehtori Marko Varjos Salpauksesta.

Kilpailu järjestettiin Abu Dhabissa Arabiemiirikunnissa 14.-19.10.2017. Kaikkiaan kilpailuihin osallistui yli tuhat nuorta, jotka kilpailevat 50 lajissa.

« Takaisin