« Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kutsuu: Studia Generalia -paneelikeskustelu 11.10.2017

SOTE-uudistus ja hoitoketjut; esimerkkinä reuman hoito

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ja Lahden Ammattikorkeakoulu järjestävät yhteistyössä lääkeyhtiö Rochen kanssa kaikille avoimen paneelikeskustelitilaisuuden keskiviikkona 11.10.2017 oppimiskeskus FellmanniCampuksen auditoriossa (Kirkkokatu 27 Lahti) klo 17.30-19.00.

Tervetuloa kuulemaan asiantuntijoiden näkemyksiä SOTE-uudistuksen vaikutuksesta hoitoketjujen toimintaan sekä miten laajeneva valinnanvapaus vaikuttaa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyöhön. Onnistunut sote madaltaa toimintayksikoiden raja-aitoja, mahdollistaa saumattoman yhteistoiminnan ja katkeamattoman hoitoketjun. Esimerkkiteemana on valtakunnallisen reumaviikon kunniaksi reumasairauksien hoito.

Viimeisten 20-30 vuoden aikana reumasairauksien hoito on kehittynyt voimakkaasti. Kun vielä 1980 ja 1990 -luvuilla reumalääkitys lähinnä hidasti esimerkiksi nivelreuman lähes vääjäämätöntä vammautumisprosessia, reumatulehdus pystytään modernilla hoidolla useimmiten rauhoittamaan ja näin estämään kudosten vaurioitumista sekä ylläpitämään potilaiden työ- ja toimintakykyä. Tehokkaan hoidon räätälöinti ja hienosäätö vaativat vahvaa asiantuntemusta ja toimivaa yhteistyötä avoterveydenhuolloin ja erikoissairaanhoidon välillä.  SOTE-uudistus muuttaa terveydenhuollon rakenteita ja toimijoiden suhteita. Niiden yhteispeli ei saa häiriintyä, etteivät loistavat hoitotulokset ala himmetä.

Tilaisuudessa ovat mukana SOTE-uudistukseen syvällisesti paneutunut kansanedustaja Martti Talja, joka on Päijät-Hämeen keskussairaalan entinen johtaja,  Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimialajohtaja Juhani Sand, ylilääkäri, professori Markku Kauppi, Heinolan terveyskeskuksen johtava ylilääkäri Kirsi Timonen ja yksityisen terveydenhuollon edustajana julkisen terveyspalveluiden johtava lääkäri Henri Ärölä Mehiläisestä. Potilasjärjestöä paneelissa edustaa kansanedustaja Tarja Filatov.  Keskustelua johtaa SOTE-asiantuntija, toimittaja Tiina Merikanto.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

« Takaisin