« Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä palkittiin Raksa-messuilla Vuoden Rakentajana

Rakentamisen ja remontoinnin erikoistapahtuma Raksa avasi ovensa tänään perjantaina Lahden Messukeskuksessa. Avajaispäivänä messuilla julkistettiin perinteisesti Lahden Rakentajien Yhdistyksen valitsema Vuoden Rakentaja. Tällä kertaa palkinnon ansaitsi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Valintaperusteena oli yhtiön pitkäjänteinen ja määrätietoinen kiinteistökehittäminen Päijät-Hämeen Keskussairaalakiinteistössä.

Päijät-Hämeen keskussairaalakiinteistön perusosa on rakennettu vuonna 1976, jolloin sen laajuus oli 53 000 m2. Tänä päivänä kiinteistön koko on laajentunut jo yli 110 000 m2. Alueelle suunnitellaan parhaillaan uutta merkittävää laajennusta, joka sisältää muun muassa lasten tehohoitoyksikön. Jatkuvien investointi- ja kunnossapitotarpeiden myötä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on päätoimensa ohella yksi alueen aktiivisimmista rakentajista.

Vuoden Rakentajan tänä vuonna jo 15. kertaa valinnut Lahden Rakentajien Yhdistys ry edustaa Lahdessa rakentamisen eri osapuolia. Yhdistys on perustettu 1953 ja sillä on jäseninään noin kolme sataa rakennusalan ammattilaista. Tänä vuonna yhdistys juhlii 65-vuotista taivaltaan.

Raksa 2018 -messujen avajaispäivänä valittiin myös tapahtuman paras osasto. Voiton vei Lammi-Kivitalojen avara ja tyylikäs messukokonaisuus, jossa suurella näytöllä kerrotaan yksittäisen elementin jalostaminen kivitaloksi. Raksa-messutoimikunnan jäsenistä koostuva raati halusi lisäksi palkita kunniamaininnalla messuilla esiteltävän saunarakennushankkeen. Hankkeen lopputuloksena on huutokaupattava sauna, josta saatava tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Modernin pulpettikattoisen saunarakennuksen on suunnitellut A.K.E. Studio Oy. Tarvikkeet saunan valmistukseen on lahjoittanut K-Rauta Holma. Raksa-saunaa on rakennettu kevään aikana opiskelijavoimin Koulutuskeskus Salpauksen tiloissa, ja rakennuksen viimeistelytöitä pääsee seuraamaan paikan päällä Raksa-messuilla. 

« Takaisin