« Takaisin

Syksyn 2019 yhteishaku on päättynyt – LAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta

Lahden ammattikorkeakoulu. 19.09.2019.  14:34:27

Korkeakoulujen syksyn 2019 yhteishaku päättyi eilen 18.9.2019. Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) AMK-koulutuksiin tuli ensimmäisten tietojen mukaan yhteensä 5650 hakemusta, joista ensisijaisia hakijoita oli 1927.

Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi viime syksyyn verrattuna. Vuonna 2018 vetovoimaluku, eli ensisijaisten hakijoiden määrä yhtä aloituspaikkaa kohden, oli 4,6 – nyt luku nousi 5,3:een. Syksyn 2019 yhteishaussa Lahden ammattikorkeakoulussa oli tarjolla yhteensä 11 hakukohdetta ja aloituspaikkoja kaikkiaan 365.

Verkossa toteutettava sosionomitutkinto haussa ensimmäistä kertaa

Edellisvuosien tapaan sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnot kiinnostivat hakijoita. Esimerkiksi fysioterapeutin monimuotoisesti toteutettavaan koulutukseen haki yhteensä 683 ja ensimmäistä kertaa yhteishaussa olleeseen, uuteen verkkototeutuksena suoritettavaan sosionomin koulutukseen oli jopa 957 hakijaa.

”Tammikuussa 2020 alkava verkossa toteutettava sosionomitutkinto on suunniteltu yhdessä Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa ja on ensimmäinen LAB-ammattikorkeakoulun uudella yhteisellä opetussuunnitelmalla alkava ohjelma”, iloitsee LAMKin sosiaali- ja terveysalan yksikönjohtaja Tuula Kilpinen.

LAMKin monimuotototeutuksena suoritettavat koulutukset kiinnostivat hakijoita myös liiketalouden osalta; esimerkiksi liiketalouden ja logistiikan verkossa suoritettava tradenomikoulutus kahmi kaikista hakukohteista eniten hakemuksia, yhteensä 1000 kappaletta.

”Paikasta riippumattomille, töiden ohella suoritettaville tradenomiopinnoille tuntuu olevan entistä enemmän kysyntää. Viime vuonna LAMKin ensimmäiset verkko-opinnot aloittaneet tradenomiopiskelijat ovat olleet erittäin motivoituneita, ja he ovatkin suorittaneet opintojaan ennätysajassa”, kommentoi LAMKin liiketalouden ja matkailun alan koulutuspäällikkö Pirjo Haverinen.

Syksyn yhteishaussa valitut uudet opiskelijat aloittavat LAB-ammattikorkeakoulussa

Lahden ammattikorkeakoulu ja Saimaan ammattikorkeakoulu yhdistyvät 1.1.2020 uudeksi LAB-ammattikorkeakouluksi. Syksyn yhteishaussa LAMKiin valitut uudet opiskelijat aloittavat opintonsa tammikuussa LABin Lahden kampuksella.

Ammattikorkeakoulujen valintakokeiden uudistuksen myötä uusi digitaalinen AMK-valintakoe otetaan käyttöön. AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen ja se tehdään omalla tietokoneella korkeakoulun tiloissa. Syksyllä 2019 kaikki LAMKin suomenkieliset hakukohteet käyttävät AMK-valintakoetta. Yhteishaun koulutuksiin järjestetään valintakokeet 29.10.–1.11. aikana ja valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 29.11.2019.

« Takaisin