« Takaisin

Työllisyysluvut saatava heijastumaan arkeen

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi tänään uusimmat työllisyysraporttinsa. Raportin tiedot olivat helmikuulta ja ne jatkoivat positiivisten työllisyysuutisten sarjaa. Viime kuukausina nähty hyvä työllisyyden kasvu jatkui edelleen. Ministeriön mukaan työllisiä oli helmikuussa jopa 79 000 henkeä enemmän kuin helmikuussa vuotta aiemmin ja 87 000 enemmän kuin hallituskauden alussa. Avoimien työpaikkojen määrä oli samanaikaisesti lähes 78 000 työpaikkaa.

- Suunta on oikea. Hallituksen tavoite 72% kokonaistyöllisyydestä ja 100 000 uudesta työpaikasta on mahdollista saavuttaa, mikäli talouskasvu jatkuu yhtä vahvana, tulkitsee keskustan lahtelainen kansanedustaja, työelämä ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Martti Talja.

Lahden työttömyysaste oli helmikuussa 15,0%, eli 1,9 prosenttiyksikköä alhaisempi kuin helmikuussa 2017. Käytännössä Lahdessa on nyt tuhat työtöntä työnhakijaa vähemmän vuoden takaiseen verrattuna. Uusia avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut yli 400 ilmoituksella. 

- Olen seurannut Lahden kehitystä erityisellä tarkkuudella, ja olen ollut huolissani siitä, kuinka Lahden tilanteen kohentuminen on ollut suurten kaupunkien hitaimpia. On selvitettävä syyt huonoon työllisyyskehitykseen sekä kohdennettava toimenpiteet selvityksen mukaan työllistymisen edistämiseksi. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tähänkin on vihdoin tullut muutos, ja myös Lahti on mukana myönteisen kehityksen kelkassa.

Vaikka työllisyysluvut kertovat kiistattomasti talouden kohentuneesta tilanteesta, on talous- ja työllisyyslukujen vaikutukset saatava Taljan mukaan heijastumaan entistä laajemmalle joukolle.

- Paras vaste parantuneelle työllisyysluvulle on tietysti niissä talouksissa, joissa työtön on päässyt töihin. Työ luo elämään sisältöä niin taloudellisesti kuin henkisestikin, jokainen voi kokea olevansa tärkeä osa yhteiskuntaa.

- Parantuneet talousluvut takaavat, että pystymme yhteiskuntana huolehtimaan myös heistä, joilla ei sairauksien, perhetilanteiden tai muiden syiden takia ole mahdollisuutta työllistyä avoimille työmarkkinoille. Kasvun tulee kuulua kaikille.

Kansanedustaja Martti Talja 

« Takaisin