« Takaisin

Vellamon vesipullo sai arvostetun tunnustuksen muotoilustaan


Red Dot Design Award. 

- Red Dot Award on yksi maailman suurimpia ja tunnetuimpia muotoilupalkintoja.


“Red Dot on yhtenä maailman suurimmista muotoilukilpailuista tarjonnut noin 65-vuoden ajan suunnittelijoille, suunnittelutoimistoille ja yrityksille alustan jossa arvottaa suunnittelun laatua. Haluan vilpittömästi onnitella kaikkia palkinnon saajia heidän suorituksestaan. He ovat onnistuneet erottautumaan massasta korkealaatuisella suunnittelulla ja esimerkillisellä muotoilulla. Jokaisen joka menestyy tässä erittäin korkeatasoisessa kilpailijajoukossa on syytä olla ylpeä itsestään ja saavutuksestaan ”, sanoo professori Tri. Peter Zec, Red Dot Awardin perustaja ja toimitusjohtaja.

24 huippuasiantuntijan riippumaton tuomaristo arvioi, keskusteli ja äänesti useiden päivien ajan valikoidakseen kilpailuun jätettyjen 8679 kansainvälisen työn joukosta ehdottomat huiput. Red Dot Award voittajat.

Red Dot Award on omiaan lisäämään kiinnostusta kun Vellamo-vettä markkinoidaan laatutietoisille ja varakkaille kuluttajille. Pullon design on hyvin selkeälinjainen ja elegantti. Neliskanttinen, jäänsininen pullo pitää sisällään veden tarinan. 

Vellamon muotoilusta ja konseptoinnista ovat vastanneet Aki Vänni ja Markus Heinonen

Palkinto on hyödynnettävä markkinoinnissa

“Vellamon tarina on yhtä ainutlaatuinen kuin vesi itse. Kun meillä on jääkauden aikaista sulamisvettä, joka on virrannut maanalaisen kanjonin läpi syvälähteeseen 10 000 vuoden aikana, niin vesi kyllä erottuu edukseen niin mineraaleiltaan kuin maultaankin. Ei sellaista vettä sovi säilöä tavanomaiseen pulloon. Pakkauksen tuli siis olla itse veden arvokkuudelle sopiva ja kertoa sen tarina”, Markus Heinonen aloittaa.

“Aluksi meillä oli vain muutama avainsana josta muotoja lähdettiin etsimään. Jääkausi, jää, virtaava vesi ja kanjoni. Lopputuloksena löysimme muotokielen jolla kertoa veden koko tarina. Jäänsininen selkeä muoto, jonka rikkoo virtaava vettä ja kanjonia kuvaava ura pullon takaosassa. Pullon takaosan muoto pääsee oikeuksiinsa kun pullo täytetään vedellä, sen myötä se alkaa “elää”, Aki Vänni jatkaa. 

“Red Dot Award tunnustuksena on aika lailla omassa luokassaan. Se on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista muotoilupalkinnoista, eli todella iso asia kenelle tahansa suunnittelijalle. Iso kiitos kuuluu tietysti Ice Age Waterin johdolle ja omistajille luottamuksesta, joka mahdollisti koko projektin.” 

Ice Age Water Oy:n toimitusjohtaja Petteri Ahonen on syystäkin tyytyväinen. Red Dot tunnetaan maailmalla hyvin laajasti ja nyt ansaittu palkinto on ehdottomasti eduksi markkinoinnissa tärkeimmille kohderyhmille – he yhdistävät palkinnon laatuun ja korkealuokkaiseen muotoiluun.

“Red Dot on huikea design saavutus. Tästä iso kiitos suunnittelijoille. Markus ja Aki ovat tehneet erinomaista työtä Vellamo brändin luomisessa ja kehityksessä. Globaali vesibisnes on erittäin kilpailtua ja siellä erottumisella, etenkin eksklusiivisissa tuotteissa, on korvaamaton merkitys. Vellamo pullon muotoilu kertoo vahvasti brändin tarinaa, näin se huomataan ja muistetaan.

On ollut ilo katsoa ihmisten reaktioita heidän tarttuessaan pulloon. Esimerkiksi Super Bowlin yhteydessä, kun Vellamoa tarjoiltiin VIP-vieraille, oli hienoa nähdä miten kaikki, jotka tarttuivat pulloon, katselivat sitä, maistoivat ja katsoivat uudestaan pulloa. He lukivat etiketin tekstejä ja maistelivat hitaasti. He tunsivat saaneensa jotain ainutlaatuista ja tällaiset hetket osoittaa, että me ollaan onnistuttu tavoitteessa luoda maailmanluokan eksklusiivinen brändi joka oikeasti toimii ensikosketuksesta. Me uskomme että Vellamo vesi on maailman parasta, se tulee Suomen ainoasta luonnon kivennäisvesilähteestä ja meistä tuntuu upealta kun ihmiset antavat sille huomion maistelemalla ja lukemalla, se on tämän pysäyttävän pullon ansiota”, Petteri Ahonen tiivistää kokemuksiaan.

Ice Age Water on vuonna 2017 perustettu panimoalan toimija, jonka pullottama luonnon kivennäisvesi Vellamo pumpataan Heinolan Viikinnäisissä. Vellamon päämarkkina on tällä hetkellä Pohjois-Amerikka. Suomessa Vellamoa on saatavilla rajoitetusti.

« Takaisin