RUOKA & JUOMA

Kotimaiset superfoodit syntyvät puhtaasta luonnosta

Suomessa kasvaa noin 50 luonnonvaraista kasvia joista 16 lajin marjoja voidaan poimia ravinnoksi. Mustikka ja puolukka ovat metsiemme valtamarjoja, mutta myös vadelmaa, mesimarjaa, variksenmarjaa, pihlajaa, isokarpaloa ja lakkaa, poimitaan kotitarpeiksi ja myyntiin. Vuotuinen metsämarjasato arvioidaan yli 500 milj. kiloksi, ja esimerkiksi puolukan ja mustikan sadosta on arvioitu saatavan talteen vain 3-10 %.
RUOKA & JUOMA

Pääsiäisen pääateria useimmilla pääsiäissunnuntaina

Suomalaisista noin 16 prosenttia syö juhla-aterian ensimmäisenä pääsiäispäivänä, mutta peräti 45 % ei aio juhlistaa ateriaa tavanomaista viikonloppuateriointia enempää. Muina pääsiäisviikonlopun päivinä moni tyytyy maltillisempaan herkutteluun tai ateriat vastaavat normaalia viikonloppua.

Lisää uutisotsikoita:


Lottakanttiinin piimä-munajuusto

Vastuullisuus vetää luomua ammattikeittiöihin

Ruista ranteissa ja sydämissä – juhlitaan yhdessä suomalaista ruista

Oikea käsittely takaa laadukasta kalaa ruokapöytään

Lottakanttiinin Runebergin kakku

Suomen Parhaat HeVi-kaupat 2017 ovat K-citymarket Itäkeskus ja S-market Bulevardi

Pelkkä luomu ei myy leipää

Halloweenin sadunhohtoisin herkku on Helmi-Benella

Nyt on kinkun paistaminen helppoa: Jäinen joulukinkku suoraan uuniin

Vellamomenu täyttää 10 vuotta

Superfoodia aamupuuroksi