« Takaisin

Keittiömestari Heikki Valtasen valmistamia herkkuja


Kuva: Jani Mahkonen/Loma Graphics

Hovi- ja keittiömestari Heikki Valtanen

• Työhistoriaa esim. Lahden Seurahuoneelta, Ravintolakoulu Fellmannista ja Mukkulan Kartanohotellista

• Yksityisyrittäjänä 1990-2010 viini-, olut- ja ruoka-aiheisia esitelmiä ja koulutustilaisuuksia sekä juhlapalvelua ja ruuanvalmistuskursseja

• Viini, ja olut ja ruokakirjoituksia mm. Uusi Suomi, Iltalehti, Kauppalehti Optio, Etelä-Suomen Sanomat, Citylehti, Olutlehti, Viinilehti, Hartwall-lehti  ja Kunto & Terveys

• Julkaisuja mm. Miesten keittiö Gummerus, Olut! –kirjan reseptiikka sekä yritysten tilaamia julkaisuja

• Viini- ja juustoaiheisia produktioita elintarvikealan yritysten kanssa sekä olut- ja viiniaiheisia tuotantoja panimoiden ja viinin maahantuojien kanssa.

Häränfileetä ja chimichurri-kastiketta 

500 g häränfileetä

Marinointiliemi 

1 valkosipulinkynsi

2 rkl soijaa

2 rkl Hoisin-kastiketta 

½ dl öljyä

1 tl hienoa sokeria

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl timjamia

1 tl persiljaa

½ tl rouhittua mietoa chiliä

öljyä ruskistamiseen

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita lihafilee sekä marinaadi pakastinpussiin ja jääkaappiin. Anna marinoitua yön yli ja kääntele välillä pussia.

Ota filee pussista ja pyyhi pois ylimääräinen marinointiliemi. 

Anna olla tunnin huoneenlämmössä.

Ruskista kevyesti pannulla.

Laita filee uunipannulle ja paista 200 asteessa, kunnes sisälämpötila on 57 astetta.

Ota paistoliemi talteen kastikeeseen.

Kylmennä filee ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi.

Tarjoa salaatin, leivän ja chimichurri-kastikkeen kanssa.

Chimichurri-kastike

1 valkosipulinkynsi

2 dl hienonnettua lehtipersiljaa

1 dl  oliiviöljyä

4 rkl punaviinietikkaa

4 rkl limettimehua

1 tl oreganoa

1 tl savupaprikajauhetta

1/4 tl rouhittua chiliä myllystä

1 tl (sormi)suolaa

1 tl hunajaa

1 tl  rouhittua mustapippuria

2-4 rkl härän paistolientä 

Yhdistä kulhossa oliiviöljy, viinietikka, sitruunamenu ja hunaja ja sekoita ne kunnolla sekaisin.

Lisää loput ainekset, peitä astia kannella tai kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai yön yli.

Viinisuositus



Kuvat erään viinseuran viininmaistelutilaisuudesta (Unto Rönkkönen)

Navarro Correas Colección Privada Malbec

Tuottaja: Bodegas Navarro Correas

Argentiina, Alue: Mendoza

Alkoholiprosentti: 13,0% 

Rypäle: Malbec 

Maku: Keskitäyteläinen, pehmeät tanniinit, tummaa kirsikkaa, boysenmarjaa, minttua, hennon paahteinen

Alkon hinta: 13,19€

Alkon numero: 910697

Marinoituja vihreitä papuja

500 g pakastettuja vihreitä papuja 

suolaa

Kastike

0,5 dl balsamiviinietikkaa

1,5 dl oliiviöljyä

1 rkl kasvisfondia

1 rkl hunajaa (juoksevana)

2 valkosipulin kynttä

rouhittua mustapippuria

timjamia 

Tee kastike sekoittamalla aineet keskenään.

Tarkista maku.

Kiehauta pavut vähässä vedessä juuri ja juuri kypsiksi.

Valuta pavut. Yhdistä pavut ja kastike ja anna maustua ainakin pari tunnin ajan.  

Lohicheviche 

400 g lohifileetä

Marinadi

1 sitruunan mehu

1 limen mehu

2 passiohedelmän sisus mehuineen

1 rkl hunajaa

1 rkl sormisuolaa

½ rkl rouhittua mustapippuria

korisanterin lehtiä koristeeksi

Leikkaa nahaton lohifilee kuutioiksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. 

Tarkista maku.

Yhdistä lohi ja marinadi, sekoita hyvin.

Anna maustua ja kypsyä kylmässä vähintään pari tuntia ja sekoita välillä.

Koristele korianterin lehdillä.

Tarjoa vihreän salaatin ja leivän kanssa.

Viinisuositus

Navarro Correas Colección Privada Sauvignon Blanc

Tuottaja: Bodegas Navarro Correas

Argentiina, Mendoza

Alkoholiprosentti: 12,0%

Rypäle: Sauvignon Blanc 

Maku: kuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, hennon yrttinen ja kermainen, hieman mausteisuutta

Alkon hinta: 13,19€

Alkon numero: 958317

« Takaisin