« Takaisin

Pääsiäisen aika tuo pöytiimme karitsan- ja lampaanliharuuat


Kuva: Jani Mahkonen/Loma Graphics

Hovi- ja keittiömestari Heikki Valtanen 17.03.2020

Pääsiäisen aika huhtikuussa tuo pöytiimme karitsan- ja lampaanliharuuat. Tähän ohjeeseen käytetään karitsanlihaa jauhettuna. Jos pakastimessa on vielä sieniä, ne hyödynnetään tässä. Ohjeen kantarellit voi tietysti korvata muillakin sienillä.
Filo-taikina on mm. Kreikassa suosittu vehnästä valmistettu paperinohut taikinalevy, joka soveltuu makeisiin ja suolaisiin ruokiin. Filo-taikinaa ja karitsan jauhelihaa löytyy markettien pakastehyllyistä.

FILO-RULLAT KARITSANJAUHELIHASTA

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

300 g kantarelleja

2 rkl voita ruskistamiseen

400 g karitsan (lampaan) jauhelihaa

suolaa, mustapippuria, timjamia

1 pkt (500 g) filo-taikinaa

n. 50g sulatettua voita voiteluun 

vähäsuolaista soijakastiketta

Anna filo-taikinan pehmetä huoneenlämmössä 2-3 tuntia omassa pakkauksessaan.
(Anna taikinan sulaa tuo aika, sillä jäisenä se repeää helposti.)

Silppua sipuli, valkosipuli ja kantarellit pieniksi.
Ruskista ne kevyesti voissa ja siirrä sekoituskulhoon.
Ruskista jauheliha, mausta se ja lisää sipulisilpun joukkoon.
Sekoita hyvin, ja anna jäähtyä hieman.
Avaa filo-taikinapaketti varovasti.
Aseta levyt puhtaalle pöydälle päällekkäin.
Pidä päällä kosteaa pyyhettä, jotta ne eivät haurastu.
Nosta levy kerrallaan pöydälle ja voitele voisulalla.
Laita levyn etureunaan 2-3 rkl täytettä.
Muotoile täyte tangoksi.
Taittele taikina paketiksi täytteen ympärille.
Nosta leivinpaperin päälle uunipellille saumapuoli alapäin.
Paista 200 asteessa uunin keksitasolla noin 20 minuuttia, kunnes paketit ruskistuvat kauniisti.
Tarjoa vähäsuolaisen soijakastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.    

Juomasuosituksena koko ajan suosiotaan kasvattavaa alkoholitonta olutta perinteikkäältä, yli 250 vuotta vanhalta saksalaiselta Warsteiner- panimolta. Alkoholittomat oluet ovat tänä päivänä laadukkaita, raikkaita ja maukkaita.

WARSTEINER PREMIUM FRESH 0.0 %

Kirkas, vaalean kullankeltainen
Tuoksussa makeutta, ja miedosti ohramallasta
Maku keskitäyteläinen, kuohkea ja miedosti katkera, sopii hyvin myös janojuomaksi
Alkoholia 0.0 %

Hovi- ja keittiömestari Heikki Valtanen

« Takaisin