« Takaisin

Antti Heikkilä oli Minä Olen -messujen vetonaula

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Helmikuulle perinteisesti sijoittuvat Minä Olen -messut pidettiin Finlandia-talossa viikonloppuna 9.-10.2.2019. Yleisöä riitti runsaasti sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantain kuuluisin luennoija taisi olla englantilainen new age -kirjailija Tim Whild. Sunnuntaina ruuhkaa synnytti erityisesti muutama hieno ja arvostettu luennoija. Sunnuntaina luennoi muun muassa inhimillisen henkisyyden opettaja Aaro Löf, itsemyötätunnon ”guru” Aira Sahakangas sekä kirkkososiologian professori Anne Birgitta Pessi. Suurimman, suorastaan pursuilevan väenpaljouden aiheutti kuitenkin Suomen tunnetuin ja monien mielestä tämän hetken arvostetuin lääkäri Antti Heikkilä.

Messuilla suurin osa esillä olleista asioista, yhdistyksistä, henkilöistä, firmoista ja tuotteista ovat olleet mukana jo monena aikaisempana vuotena. Joka vuosi ilmestyy kuitenkin jotain uutta ja mielenkiintoista. Uusia tuoreita juttuja olivat esim. Susanna Salon suunnittelemat ja luomat Kalevalainen Tarot-kortit. Susanna on kirjoittanut korttien tuoksi myös laajan ja hyvin toimivan opaskirjan. Nämä Kalevalainen Tarot -kortit ja kirja ovat siksikin erikoiset, että niitä on tilattu kymmeniin maihin, jopa Amerikkaan, Aasiaan ja Australiaan, ja niistä on tehty suuren kansainvälisen kysynnän vuoksi englanninkieliset versiot, kortit ja kirja. Käännöksiä on tulossa myös muille kielille. Jäämme tarkkailemaan tätä ilmiötä ja uutta ja hämmentävän upeaa suomalaisuuden vientituotetta.

Toinen uudehko ja erikoinen ilmiö oli taiteilija Deepthi, eli Kirsi Ranto. Hän on artisti, kirjoittaja ja ”henkisen polun kulkija”, joka pitää mm. Rakkauden Jumalatar -nettisivuja ja esiintyi nyt messuilla laulaen. Konsertin nimenä oli VALOA - Mantralauluja mystisen pohjolan valosta. Kirsi Ranto puuhastelee new age -tyyppisesti myös enkeleiden kanssa. Rannon mukaan: ”Enkelit ovat läsnä vierellämme aina, uskommepa siihen tai emme. Myös heidän hyvin lempeä ja hienovarainen apunsa ja ohjauksensa on meidän kaikkien saatavilla.” 

Yleisö taputti seisaaltaan Antti Heikkilän asiapitoisen luennon jälkeen

Ihmisiä eniten keränneen luennon nimenä oli Irti lääkkeistä elämäntapamuutoksella - ota vastuu elämästäsi. Heikkilän luennon asiat käsittelivät juuri sitä mitä otsikkokin sanoi. Tällaiselle tiedolle on nyt hyvin vahva kysyntä, sillä laajeneva joukko ihmisiä on alkanut kyseenalaistaa runsaan lääkkeiden käytön mielekkyyden ja jonkin sortin positiivista muutoshenkeä ja -kapinaa on nyt vahvasti ilmassa. Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilän luento ohjasi kuulijoita konkreettisin esimerkein kohti lääkkeetöntä elämää osuvasti pureutuen tieteen kautta sairauksien alkutekijöihin. Heikkilä osasi ottaa yleisönsä ja voidaan todeta, että viesti ”osui ja upposi” älykkääseen kuulijakuntaan.

Heikkilän asiapitoinen tiedeluento vetosi yleisöön

Hyvin asiallisessa ja lääketieteen tutkittuun tietoon pohjautuvassa luennossaan Heikkilä kertoo, miten sairauksia voi hoitaa ja ehkäistä ruokavalion ja liikunnan keinoin. Tuli vaikutelma, että tätä tietoa moni paikalla tarvitsi ja kaipasi. Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilän näkemyksille löytyy paljon tukea ulkomailla tehdyistä korkealaatuisista tieteellisistä tutkimuksista, mutta Suomessa Heikkilä ei ole saanut varauksetonta kannatusta kollegoidensa joukosta, vaan hän on joutunut jonkin sortin vihakampanjan kohteeksi, syystä tai syyttä. Luennon ytimessä oli myös insuliiniresistenssi, joka on Heikkilän mukaan keskeisin syy kaikissa nykyisissä elintapasairauksissa, etenkin 2-tyypin diabeteksessa sekä metabolisessa oireyhtymässä.

Terveysvaikuttaja 2018

Antti Heikkilä on saanut jo aikaisemmin tänä vuonna suurta arvostusta osakseen, kun hänet äänestettiin vuoden 2018 tärkeimmäksi terveysvaikuttajaksi. Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Heikkilä voitti ylivoimaisesti järjestetyn äänestyksen, keräten lähes kolme kertaa enemmän ääniä kuin toiseksi tullut henkilö. Äänestykseen saivat osallistua kaikki suomalaiset. Vaikuttaa siltä, että ihmisten parasta ajattelevan asenteensa vuoksi lääkäri Antti Heikkilä alkaa olla jo merkittävä ilmiö suomalaisen lääketieteen ja terveyden kentässä. ”Kyllä Suomen kansa tietää”, voisi joku väittää. 

« Takaisin