« Takaisin

Kehoälyn salaisuudet, kirja-arvio

Kehoälyn opetukselle on nyt enemmän tilausta kuin koskaan, sillä se on yksilön kannalta ehkäpä tärkein työkykyä ja työhyvinvointia vahvistava taito. Yhdysvaltalainen Benson-Henry Institute arvioi, että jo 60–90 prosenttia lääkärikäynneistä liittyvät stressiin. Harvardin lääketieteellisen koulun selvityksen mukaan 96 prosenttia yritysjohtajista tuntee palavansa loppuun. Kehoeetikko ja työhyvinvoinnin asiantuntija Tapio Sippoin on kirjoittanut todennäköisesti vuoden tärkeimmän työhyvinvoinnin kirjan, Kehoälyn salaisuudet. Aihe on hyvin uusi ja tuore. Voidaan jopa sanoa, että Kehoälyn, kehoetiikan ja Kehoälyn harjoittelun suurimmat salaisuudet paljastetaan nyt suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa. Tapio Sippoinin mukaan Kehoäly tarkoittaa parasta mahdollista kehon ja mielen välistä kommunikaatiota. Hän toteaa myös, että Kehoäly on myös kehomieli- ja tietoisuustaitojen korkein ja edistynein taso. Sen voi kuulemma kuka tahansa saavuttaa aktiivisella Kehoälyn harjoittelulla.

Kirja tuo tuoretta ja piristävää vaihtelua nykyiseen työhyvinvointia käsittelevien kirjojen melko jämähtäneeseen genreen. Kehoälyn salaisuuden, kehoetiikan ja Kehoälyn käsikirja on myös mitä ilmeisimmin alansa johtava pioneeriteos.  Kirja kertoo taitavasti ja tarkasti ajatelluin sanoin, miksi Kehoäly on työkyvyn säilyttämisen ja ylläpidon kannalta tärkeä taito ja miksi Kehoälyn harjoittelu sopii niin hyvin työkyvyn ja työhyvinvoinnin lisäämiseen ja ylläpitoon. Uutislähteen toimitus innostui myös kirjan laaja-alaisuudesta. Kirja sisältää runsaasti työhyvinvointiin ja työkykyyn liittyvää syvällistä ajattelua, sekä korkeatasoisia neuvoja ja oivalluksia, joiden avulla lukija voi tehdä todellisia korjaavia ja parantavia muutoksia oman työtilanteensa ja aidon henkilökohtaisen sisäsyntyisen työmotivaation vahvistamiseksi. Kirjan ajatukset sopivan myös erinomaisesti kaikille johtavassa asemassa toimiville.

Aihe on kiehtova ja kirja onkin samalla selkeä päänavaus Kehoälyn laajemmalle tiedostamiselle ja opettamiselle. Kirjan kirjoittaja kehoeetikko Tapio Sippoin on kehomielitaitojen pioneeri ja Kehoälyn harjoittelun ammattiopettaja, joka on lanseerannut käsitteet Kehoäly ja kehoetiikka, sekä kehittänyt Kehoälyn harjoitusmenetelmän ja myös siihen kiinteästi liittyvän Terveysmeditaation. Kehoälyn soveltamisella on suuret hyödyt. Kirja paljastaa, kuinka näitä asioita voidaan ymmärtää, opetella ja käyttää työhyvinvoinnin lisäämisessä, stressin vähentämisessä ja hermoston vahvistamisessa, sekä senioreiden kuntoutuksessa, urheiluvalmennuksessa ja mielenterveystyössä. Uutislähteen arvion mukaan kirja on sopii kaikille kehon ja mielen toiminnasta, sekä työterveydestä kiinnostuneille. Kirja soveltuisi hyvin myös oppikirjaksi terveydenhuollon, filosofian ja etiikan opintoihin, sekä täydentämään yliopistojen, korkeakoulujen ja ammatillisen koulutuksen opintoja.

UR

« Takaisin