« Takaisin

Mielenterveyskuntoutuksesta tukea toipumiseen

Kuntoutuspsykoterapiaa voi saada myös poikkeuksellisen järkyttävien tapahtumien jälkeen kehittyviin oireyhtymiin.

Kuntoutuspsykoterapian käyttö kasvaa edelleen voimakkaasti. Viime vuonna sitä sai yli 31 000 henkilöä. Se oli Kelan yleisin kuntoutustoimenpide.

Kuntoutuspsykoterapian lisäksi Kela tarjoaa monipuolista mielenterveyskuntoutusta nuorille ja aikuisille. Kuntoutuskursseilla on vapaita paikkoja eri puolilla Suomea. 

Uusia mielenterveyskursseja nuorille ja aikuisille

Uudet mielenterveyskuntoutuskurssit, Nuppu, Itu, Silmu ja Oras on suunnattu nuorille ja aikuisille. Niitä järjestetään sekä avo- että laitosmuotoisina. Kurssien yleisenä tavoitteena on turvata ja parantaa opiskelu-, työ- ja toimintakykyä. Kursseille voi ohjata myös traumaattisten tapahtuminen jälkeisistä oireista toipuvia kuntoutujia.

Lisätietoja kurssien sisällöstä, hakemisesta ja vapaiden paikkojen määrästä saat kuntoutuskurssihausta. Hae kursseja esimerkiksi hakusanoilla ”Nuppu-kurssi” tai Itu-kurssi”.

Kelan järjestämä mielenterveyskuntoutus täydentää terveydenhuollon palveluja. Kuntoutusta kehitetään erilaisissa kuntoutushankkeissa ja sen vaikuttavuutta tutkitaan useissa meneillään olevissa rekisteritutkimuksissa.

« Takaisin