« Takaisin

Kovinoplastika Lož Group ostaa Stala Oy:n

Stala Oy  23.09.2020

Slovenialainen metallinjalostusyritys, Kovinoplastika Lož Group, on ostanut 100% Stala Oy:n osakekannasta 23.9.2020 allekirjoitetulla kauppasopimuksella. Stalatube Oy:n omistukseen kauppa ei vaikuta, koska jo vuodesta 2004 alkaen yritykset ovat olleet täysin erillisiä. Stala Oy on vuodesta 1972 toiminut lahtelainen keittiöallas- ja tasovalmistaja, jonka strategisena myyntialueena ovat pohjoismaiset markkinat.

Yrityskaupan myötä Kovinoplastika vahvistaa strategista tavoitettaan olla Euroopan kolmen suurimman keittiötaso ja -allasvalmistajan joukossa. Stalan hankinta tukee tätä tavoitetta luontevasti Stalan korkealaatuisten tuotteiden sekä erinomaisen kotimarkkina-aseman ansiosta. ’’Kovinoplastikassa arvostetaan suuresti Stalassa tehtyä pitkäjänteistä työtä, yhtiön henkilökunnan erinomaista osaamista ja modernia tuotantolaitosta Lahdessa’’, sanoo Borut Flander, Kovinoplastika Ložin toimitusjohtaja. Nämä Stalan menestyksen kulmakivet nähdään olevan myös jatkossa avainasemassa, lisää Flander. Viime vuosina Kovinoplastika on toteuttanut kasvustrategiaansa eritoten keittiöaltaissa ALVEUS-tuotevalikoimalla. Yhtiön liikevaihdon kasvu pohjaa tuotekehitykseen ja ALVEUS-tuotemerkkiin.

Borut Flanderin mukaan Kovinoplastikassa on tiedostettu muotoilun tärkeys ja sen pohjalta yhtiö pyrkii rakentamaan kestävää kasvua myös tulevaisuudessa: ALVEUS- ja STALA-tuotemerkeillä on toisiaan täydentävät valikoimat, jotka mahdollistavat myynnin eri markkinoilla. Yrityskaupan myötä molempien yhtiöiden osaaminen omilla erikoisalueilla korostuu entisestään mahdollistaen menestyksekkään ja kasvavan liiketoiminnan, joka perustuu innovatiiviseen tuotekehitykseen, laadukkaisiin tuotteisiin sekä erinomaiseen asiakaspalveluun.

Stala Oy on ollut vuodesta 1972 Rajamäen perheen omistuksessa. Yhtiön perustajan tytär ja Stala Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuija Rajamäki näkee isänsä perustamalle yritykselle uudenlaisen jatkumon Koviplastikan omistuksessa ja sanoo: ’’Jotta tämän hienon yrityksen tarina voisi jatkua, olemme löytäneet uuden teollisen omistajan, Kovinoplastika Loz - ryhmän. Alveus -tuotemerkki yhdessä Stalan tuotemerkin kanssa tuo uusia mahdollisuuksia markkinoilla ja muodostaa entistä vahvemman ja mielenkiintoisemman kokonaisuuden. Luovutamme yhtiön luottavaisin mielin uusille omistajille Pasi Kallion jatkaessa toimitusjohtajana’’.

Asiakkaat arvostavat STALA -tuotemerkkiä sekä tuotteiden suomalaista muotoilua. Näemme tämän yrityskaupan merkittävänä strategisena hankintana ja pidämme huolta, että STALA-tuotemerkki ja Stala Oy omana yhtiönään jatkavat menestystään uudessa omistuksessa sanoo Borut Flander.

« Takaisin