« Takaisin

Ratkaisuja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn

Etsivä nuorisotyö ja työpajat tavoittavat vuosittain 34 000 nuorta. Nämä ammattilaiset ovat huomanneet, että nuorten syrjäytymiseen vaikuttavat erityisesti puutteet lähipalveluissa, ennaltaehkäisevässä toiminnassa, nuorten päihde- ja mielenterveyspalveluissa sekä opiskelujen ohjauksessa ja tuessa. Miten nämä vaikuttavat nuoriin, ja miten tilannetta voitaisiin parantaa? Tässä etsivän nuorisotyön ja työpajojen ratkaisuja.

Millaista on työ kaikista vaikeimmassa asemassa olevien parissa? Miltä näyttää syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tilanne maakunnittain katsottuna? Näihin kysymyksiin vastaavat etsivässä nuorisotyössä ja työpajoilla työskentelevät ammattilaiset 15.4.—10.5. toteutettavassa kampanjassa. Kuukauden ajan 11 ammattilaista kuvaavat työtään Etsivän nuorisotyön osaamiskeskuksen ja Valtakunnallisen työpajayhdistyksen Instagramtileillä kertoen maakunnallisista tilanteista, ongelmista ja ratkaisuista syrjäytymisvaarassa olevien parissa. Etsivien näkökulmaa voit seurata tililtä @etsivaoske ja työpajojen näkökulmaa @tyopajayhdistys.

Etsivää nuorisotyötä ja työpajatoimintaa on saatavilla yli 90 % Suomen kunnista. Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta tavoittavat vuosittain lähes 45 000 ihmistä, joista lähes 34 000 on alle 29-vuotiaita nuoria. Etsivässä nuorisotyössä ja työpajoilla työskentelee noin 2500 päivittäin syrjäytymisvaarassa kohtaavia ammattilaisia.

Valtakunnallinen työpajayhdistys ry

« Takaisin