« Takaisin

Asiasta kuultuna Tapani Ihalainen: Turvallisuus ei synny sattumalta


Pien- ja keskisuuren yrittämisen työllistämiskynnystä on korjattava. Uusien yritysten perustamiseen on kannustettava ja yrittäjyyttä on opetettava oppilaitoksissa, sanoo eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Tapani Ihalainen (KD).

Kevään eduskuntavaaleissa ehdolla oleva järjestelmävastaava Tapani Ihalainen on KD:n Hämeen piirin varapuheenjohtaja. Hän on myös Hollolan kunnanvaltuutettu ja kirkkovaltuuston jäsen.
Pienyrittäjyyttä ja sen myötä työllisyyden lisäämistä Ihalainen tukisi muun muassa henkilöstön sivukulujen järkevällä vähentämisellä.
-Henkilösivukulujen menetys valtiolle kompensoituu työttömyyskorvauksen poisjäämisestä. Lisäksi työtön saadessaan palkkaa, alkaa käyttää sitä ja talouden pyörät käynnistyvät, Ihalainen arvioi.

Miten edistäisit työllisyyden lisäämistä maassamme?
Pien- ja keskisuuren yrittämisen työllistämiskynnystä on korjattava. Uusien yritysten perustamiseen on kannustettava ja yrittäjyyttä on opetettava oppilaitoksissa. Suomalainen teollisuus pakenee maasta, näiden tilalle on oltava valtaisa määrä pienyrittäjyyttä eurooppalaiseen tapaan. Metsät ovat edelleen Suomelle arvokas uusiutuva luonnonvara.
Nykyisin puu osataan hyödyntää tarkasti. Metsäteollisuuden osalta on tarkasteltava, miten Suomi jatkossakin säilyttäisi ja lisäisi työllistymistä omia luonnonvaroja hyödyntäen. Työmarkkinat yleensä tarvitsevat joustavuutta työllistymismahdollisuuksien parantamiseksi.   

Miten edistäisit pienyrittäjyyttä ja sen kautta työpaikkojen lisäämistä?
Ensimmäisen työntekijän palkkaamisen henkilösivukulut nolla euroa. Seuraavan osalta henkilösivukulut 25 prosenttia normaalista. Kolmannen palkattavan osalta henkilösivukuluiksi puolet normaalista. Neljännen palkattavan kohdalta 75 prosenttia normaalista. Tätä voidaan tehostaa ehdolla, että palkattavan henkilön on oltava työtön.
Erityisesti ensimmäisen palkkaaminen on kynnys. Sen tehtyään yrittäjälle tarjoutuu aikaa kehittää toimintaa. Niissä pienyrityksissä, joissa jo on palkattuja työntekijöitä, voisi tiettynä korkean työttömyyden aikakautena työttömän rekrytointia kannustaa esimerkiksi viiden vuoden henkilösivukuluvapaudella.
Työttömille maksetaan työttömyyskorvausta. Henkilösivukulujen menetys valtiolle kompensoituu työttömyyskorvauksen poisjäämisestä. Lisäksi työtön saadessaan palkkaa, alkaa käyttää sitä ja talouden pyörät käynnistyvät! 

Tarvitseeko Suomi työperäistä maahanmuuttoa?
Tarvitsee työaloille, joita suomalaiset eivät enää tee. Esimerkiksi siivous, jätehuolto, linja-autonkuljettajat ja rakennusala taitavat olla sellaisia, joihin ei löydy työttömyydestä huolimatta kotimaista työvoimaa? Aikanaan tähän joukkoon lukeutuu myös vanhustenhoito ja terveyspalvelut. Ikääntyvien määrä kasvaa lähitulevaisuudessa hurjasti suhteessa työllisten määrään. 

Mitä tuo mieleesi sanakolmikko: koti, uskonto ja isänmaa?
Koti: perhe, jossa on isänä mies, äitinä nainen, ja jos Luoja suo niin lapsia. Uskonto: vapaus, suvivirsi. Isänmaa: turvallisuus, puolustusvoimat, poliisi, rajavartiolaitos ja tulli. 

Mainitse kolme tärkeintä vaaliteemaasi
Turvallisuus ei synny sattumalta. Yrittäjä tuo rahan, julkisen sektori käyttää sen. Perheiden parhaaksi.

Onko ISIS -tyyppinen terrorismi mahdollista / todennäköistä Suomessa?
Valitettavasti on. Maahanmuuttajissa tulisi huomioida yhteiskuntaamme paremmin integroituvat kansat esimerkiksi uskonnon perusteella.

Miten äänestysaktiivisuutta voitaisiin lisätä?
Kertomalla nukkuville, että joku muu arvo täyttää heidän paikkansa. Keskustelemalla nuorten kanssa politiikasta. 

Miten hoidat vaalien rahoituksen ja millaista vaalityötä teet?
Vaalirahakeräyksellä ja omasta pussista. Kohdennettuja kampanjatilaisuuksia eri ikäisille. 

Mikä on sosiaalisen median merkitys tulevissa eduskuntavaaleissa?
Sillä on suuri vaikutus, tuskin kuitenkaan ratkaiseva. Toisille enemmän toisille vähemmän.

Mikä on piirinne tavoite kevään vaaleissa?
Kaksi ehdokasta eduskuntaan.

Millainen vaihtoehto puolueenne on tulevissa vaaleissa?
Puolueen arvoilla tehdään valtavasti ennaltaehkäisevää työtä, jolla on mittaamattoman suuret taloudelliset vaikutukset kaikkialle. Jokaisen syrjäytymässä olevan ihmisen toipumisella on taipumus panna saamansa hyvä kiertoon. 

Miten Suomi voi vuonna 2019? 
Taloudellinen käänne parempaan häämöttää, mutta ihmisten pahoinvointi lisääntyy perinteisen arvomaailman murentumisen seurauksena. 

Mielipiteesi sananvapauden merkityksestä?
Sanassa on voimaa. Uskon Sanan mahdollisuuksiin!

« Takaisin