« Takaisin

Jo yli puoli miljoonaa katsojaa Tuntemattomalla sotilaalla

Kulttuuri-ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Aku Louhimiehen TUNTEMATON SOTILAS -elokuvalla jo yli 520.000 katsojaa. Elokuva rikkoi maagisen puolen miljoonan katsojan rajan kolmannen esitysviikon aikana. Tuntematon sotilas on selvästi katsotuin elokuva tänä vuonna, vaikka se on ollut ohjelmistossa vasta reilusti alle kuukauden. Se rikkoi katsojaennätyksiä jo ennen ensi-iltaansa, sillä ennakkonäytöksissä elokuvan näki 48.438 katsojaa. Ensi-iltaviikonlopun aikana Tuntematon sotilas keräsi ennätykselliset 121.827 katsojaa.

Kuten Uutislähde elokuvan arviossaan totesi: ”Sotilasarvoissa mitattuna Tuntematon sota -elokuva on viiden leijonan kenraali, mutta ei sotamarsalkka kuitenkaan. Uusin Tuntemaotn sotilas on sen verran erinomainen elokuva, että jokaisen perheen isän ja äidin kuuluisi kansalaisvelvollisuutenaan pitää huoli siitä, että kaikki leffaan pääsevä jälkikasvu käy sen katsomassa.” Nyt alkaa olla selvää, että ihmiset ovat olleet kanssani samaa mieltä, sillä katsojien virta sen kun jatkuu.

Elokuva soveltui erinomaisesti muun muassa isänpäivän ohjelmaan. SF Studiosin mukaan isänpäiväviikonloppuna elokuvan näki yli 85.000 katsojaa. Tuntematon sotilas saa elokuvateatterilevityksen myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Ruotsissa elokuvan ensi-ilta on 6. joulukuuta 2017.

Myös elokuvan näyttelijät ovat innoissaan.Olen mykistynyt elokuvan saamasta huomiosta. Sydäntäni lämmittää katsojilta saatu palaute ja ne tunteet, joita elokuva heissä herättää. Kiitos”. Näin Rokkaa näyttelevä Eero Aho kommentoi tiedotteessa. Näyttelijä Paula Vesala totesi: ”Elokuvaa oli tekemässä todella suuri työryhmä avustajineen kaikkineen ja elokuvan saattaminen valkokankaalle oli massiivinen ponnistus. Tuntuu parhaalta, että siitä on tällä tavoin tullut yhteinen jaettu kokemus jo yli puolen miljoonan katsojan kanssa. Joka päivä useampi ihminen pysäyttää milloin missäkin ja haluaa puhua katsomiskokemuksestaan tai omien isovanhempiensa kohtaloista. En ole ikinä kokenut vastaavaa.

https://www.uutislahde.fi/elokuvat/tuntematon-sotilas

« Takaisin