« Takaisin

Kaksi suomalaista finaaliin eurooppalaisessa Innovation in Politics Awards -kilpailussa

Mailand Communications Oy  30.09.2019

Suomen Yrittäjien ja Iin kunnan hankkeet ovat selviytyneet finaaliin eurooppalaisessa Innovation in Politics Awards -kilpailussa. Kolmatta kertaa järjestettävään kilpailuun osallistui yhteensä 402 hanketta kaikkialta Euroopasta.

Innovation in Politics Awards on Euroopan laajuinen kilpailu, jonka järjestää Innovation in Politics Institute. Kilpailussa palkitaan parhaita yhteiskunnallisia projekteja ja hankkeita kaikkialta Euroopasta. Kilpailu on poliittisesti ja alueellisesti riippumaton.

Loppukilpailuun selviytyi 80 hanketta – mukana kaksi suomalaista

Kilpailuun jätettiin yhteensä 402 hanketta kahdeksassa sarjassa: sivistys ja kulttuuri, demokratia, ihmisoikeudet, yhteisöllisyys, ekologia, hyvinvointi, työmarkkinat ja elämän laatu. Suurin osa kilpailuun lähetetyistä hankkeista oli tänä vuonna yhteisöllisyys-sarjassa. Loppukilpailussa on mukana 80 hanketta eli 10 kussakin sarjassa.

Suomesta finaaliin pääsi kaksi hanketta. Hyvinvointi-sarjassa voitosta kilpailee Suomen Yrittäjien hanke COMPETENT TEACHERS – ENTREPRENEURIAL YOUTHS, joka tukee yrittäjyyskoulutuksen vahvistamista oppilaitoksissa. Hankkeen neuvottelukunnassa on vahvasti mukana Opetushallitus.

Ekologia-sarjan voitosta kilpailee Iin kunnan hanke RESOURCE-WISE II: LOCAL SOLUTIONS TO GLOBAL CHALLENGES, jolla kunta muuttaa energiankäyttöään uusiutuviin lähteisiin perustuvaksi ja luo monella tavalla työllisyyttä ja hyvinvointia.

Kilpailun voittajat julkistetaan 4. joulukuuta 2019 juhlagaalassa Berliinissä.

« Takaisin