« Takaisin

Kalastonhoitomaksut vuodelle 2018 nyt myynnissä


Ahvensaali. Kuva: UR

Presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut eduskunnan hyväksymän lakiehdotuksen, jossa kalastonhoitomaksun suuruuteen tuli muutoksia. Kalastonhoitomaksuilla tuetaan suomalaista kalastusta ja kalavesiä.

Kalastonhoitomaksut vuodelle 2018 ovat tulleet myyntiin. Eripituisia kalastonhoitomaksuja voi nyt ostaa Metsähallituksen eräluvat.fi-verkkokaupasta, palvelunumerosta 020 69 2424, Metsähallituksen luontokeskuksista ja R-kioskeilta. Kalastonhoitomaksu kalenterivuodelle on 45 euroa, seitsemälle vuorokaudelle 15 euroa ja yhdelle vuorokaudelle kuusi euroa.

Kalastonhoitomaksut tulivat myyntiin, kun tasavallan presidentti antoi 19. joulukuuta vahvistuksensa laille, jonka yksi osa koski kalastonhoitomaksun suuruutta. Eduskunta hyväksyi lakialoitteen täysistunnossaan 8. joulukuuta.

Kalastuslain (79 §) mukaan jokaisen 18—64-vuotiaan, joka kalastaa muuten kuin onkimalla tai pilkkimällä, on suoritettava valtiolle kalastonhoitomaksu. Todistus maksun suorittamisesta on pidettävä mukana, kun kalastaa. Maksujen keräämisestä vastaa Metsähallitus.

Kalastonhoitomaksuvaroilla tuetaan kalavesien hoitoa ja käytön suunnittelua. Varoja myönnetään kalatalousalueille, kalastuksenvalvontaan sekä kalatalousneuvontaan, ja lisäksi  vesialueiden omistajat saavat korvauksia kalavesien käytöstä. Maa- ja metsätalousministeriö myöntää valtakunnallisia avustuksia ja Ely-keskukset avustuksia omien alueidensa hankkeisiin ja toimintaan. Ely-keskukset jakavat myös korvaukset vesialueiden omistajille.

Metsähallitus

« Takaisin