« Takaisin

Kansainvälistymispalkinnot jaettiin


Kuvassa vasemmalta oikealle. Smartly: Kristo Ovaska, Tuomo Riekki, Anssi Rusi. Keitele Forest: Mikko Kylävainio, Presidentti Sauli Niinistö, Ilkka Kylävainio, Matti Kylävainio. Cursor: David Lindström, Harri Eela, Ilkka Hasanen. Kuvat: Unto Rönkkönen

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin. 01.12.2019. 

Presidentin linnassa oli perjantaina 29.11.2019 Suomen edun mukaista toimintaa, kun Keitele Forest, Smartly.io Solutions ja Cursor palkittiin tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnoilla. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi palkinnot perjantaina. Ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä tekivät Team Finland -verkoston toimijat, muun muassa Business Finland, ely-keskukset, Finnvera ja ulkoministeriö. Palkitut yritykset Keitele Forest ja Smartly ovat esimerkkejä suomalaisesta innovoinnista ja halusta kasvaa ja yhteisöpalkittu Cursor on työskennellyt sitkeästi suorien ulkomaisten investointien edistämiseksi yhteistyöverkostoja rakentaen. Myös rohkeus, kasvu, investoinnit, uudistuminen yhdistävät näitä voittajia.

Keitele Forest tekee hyvää tulosta

Mekaanista puunjalostusta harjoittava Keitele Forest sai vuoden kasvuyrityksen palkinnon. Se on mekaanisen puunjalostuksen johtava yritys  Suomessa ja yksi suurimmista puunjalostajista. Keitele Group -konserniin kuuluvat emoyhtiö Keitele Forest Oy, sahatavaraa tuottava Keitele Timber Oy, sekä puutuotteita valmistava Keitele Wood Products Oy. Yritys nostaa puu- ja sahatavaran jalostusarvoa valmistamalla liimapuuta ja aihioita rakennus-, huonekalu-, ikkuna- ja oviteollisuudelle.

Konsernin liikevaihto on noin 270 miljoonaa euroa vuodessa. Viimeisten kymmenen vuoden aikana konserni on investoinut Suomeen yli 200 miljoonan euron arvosta. Yritys vie puutavaraa ja jatkojalosteita yli neljäänkymmeneen maahan. Päämarkkinat ovat Japani, EU-maat ja Pohjois-Afrikka. Palkintoon vaikutti myös se, että Keitele Forestin toimintatapa nojautuu vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. 

Myös työllistämisvaikutukset ovat kiitettäviä. Konserni työllistää noin 500 ihmistä Keiteleellä, Alajärvellä ja Kemijärvellä, eikä se ole koskaan lomauttanut tai irtisanonut henkilökuntaansa. Omien työntekijöidensä lisäksi Keitele Group antaa työtä yli 1000 henkilölle metsänhoidossa, sekä alihankkijaverkostossa puunkorjuussa ja kuljetusketjussa.

Erittäin kansainvälinen Smartly.ion

Tulokasyritys on digitaalisen mainonnan kohdentamisen ja automatisoinnin työkaluja tarjoava Smartly.io Solutions. Yritys on noussut raketin lailla suomalaisen liiketoiminnan ”pääsarjaan”. Asiakaslista on vakuuttava. Vuonna 2013 perustetun Smartly.ion liikevaihdosta 99 prosenttia tulee Suomen ulkopuolelta, ja sen asiakkaita ovat muun muassa eBay, Uber ja Walmart. Yhtiö työllistää lähes 400 ihmistä, joista noin 200 Suomessa. Toimipaikkoja on 16 kaupungissa ympäri maailman, ja työntekijät edustavat 40 eri kansalaisuutta. 

Smartly.io on markkinajohtaja automatisoidun some-mainonnan toteuttamisessa. Kyseessä obvat valtavat markkinat. Sosiaalisen median alustoilla tehtävään mainontaan käytettiin yksistään Yhdysvalloissa noin 28 miljardia dollaria vuonna 2018. Myös kasvu on huimaa, sillä mainosbudjettien vuotuinen kasvuvauhti on kymmeniä prosentteja. 

Smartly.ion tuottamalla alustalla automatisoidaan videomainonnan tuottamista, kampanjoiden tehokkuuden optimointia ja tuloksellisuuden testaamista. Tätä liiketoimintaa tehdään tällä hetkellä useiden miljardien dollarien arvosta. Yrityksen tarjoamien työkalujen avulla mainostajat voivat automatisoida monia digitaalisen mainonnan prosesseja mainosten luomisesta niiden jakeluun ja testaamiseen. Koneoppimisen avulla Smartly.io pystyy optimoimaan sekä mainonnan tehoa että mainosten sisältöjä.

Yhteisöpalkinto esim. Googlen kanssa toimivalle Cursorille

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor palkittiin yhteisöpalkinnolla. Cursorin omistavat alueen viisi kuntaa: Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä yhdessä seudun teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa. Cursor on työskennellyt sitkeästi suorien ulkomaisten investointien edistämiseksi yhteistyöverkostoja rakentaen. Se on vaikuttanut keskeisesti yli kahden miljardin euron arvoisten ulkomaisten investointien saantiin Kymenlaaksoon, perusteluissa todetaan. Kymenlaaksossa on satsattu koko maakunnan elinkeinorakenteen uudistamiseen. Cursor on onnistuneesti tehnyt myös tärkeää jälkihoitoa yritysten pitämisessä alueellaan ja edistänyt merkittävien jatkoinvestointien saamisessa Suomeen. Yksin Googlen investoinnit tulevat yltämään 2 miljardiin euroon Suomessa.

 
Tasavallan Presidentti ja Keitele Forestin edustajat

« Takaisin