« Takaisin

Kaupan liitto kysyy: Miksi hallituksen ja ay-liikkeen väliset erimielisyydet kaadetaan yritysten maksettaviksi?

Palvelualojen ammattiliitto PAM on ilmoittanut poliittisista työtaistelutoimenpiteistä. Kaupan alaa koskevat toimet toteutetaan ylityökieltona. Kaupan liiton mielestä on erittäin huolestuttavaa, että hallituksen ja ay-liikkeen väliset erimielisyydet kaadetaan yritysten maksettaviksi. 

PAM on ilmoittanut tänään poliittisista työtaistelutoimenpiteistä. Toimenpiteillä se kertoo vastustavansa Suomen hallituksen valmistelemaa esitystä, joka heikentäisi irtisanomissuojaa alle 20 työntekijän yrityksissä. Työtaistelutoimenpiteet toteutetaan ylityökieltona ja työnseisauksena.

Ylityökielto koskee muun muassa Kaupan liiton työehtosopimuksia. Se alkaa 3.10. klo 00.00 ja päättyy 23.10. klo 24.00.

Kaupan liitto pitää erittäin huolestuttavana, että hallituksen ja ay-liikkeen väliset erimielisyydet kaadetaan näillä työtaistelutoimenpiteillä yritysten maksettavaksi. ”Kauppa on suuressa murroksessa ja kovassa puristuksessa kansainvälisten verkkokauppajättien kanssa. Työtaistelutoimet lisäävät kaupan haasteita entisestään”, sanoo Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala. ”Tällainen toimintatapa herättää huolta niin Suomen talouden kuin koko työmarkkinajärjestelmän toimivuudenkin näkökulmasta.”

”Kaupan alan työehtosopimus on neuvoteltu vasta hiljattain, tämän vuoden keväällä. Yhtenä sopimuksen keskeisenä tehtävänä on taata työrauha yrityksiin. Nyt kuitenkin poliittinen lakko rikkoo työrauhan, mikä asettaa yritysten näkökulmasta koko neuvottelujärjestelmän yhden keskeisen tavoitteen valitettavan outoon valoon”, Lavikkala jatkaa.

« Takaisin