« Takaisin

Korkeasaari on pääsiäisen villitys

Kulttuuri- ja tiedetoimittaja Tapio Sippoin

Kuten niin monena vuonna ennenkin, on myös 2018 Korkeasaari eräs Stadin lasten suosikkipaikoista viettää pääsiäistä. Lankalauantaina saarella oli erinomaisen runsaasti onnellisia lapsia katselemassa jos jonkin näköisiä eläimiä. Tiikerit ja näätä olivat esillä ja erinomaisen aktiivisia. Karhut ottivat aurinkoa. Viidakkotaloissa oli kova vilinä. Tunnelma oli siis korkealla ja lapsilla ilo ylimmillään.

Pääsiäiseksi on Korkeasaaressa myös erityisohjelmaa ja saari on täynnä kevään merkkejä. Pisimmällä kevät on Borealia-talossa, jossa vihertää jo. Monelle eläimelle on omat ruokinta-ajat selvästi tiedossa ja lapsiahan se kiinnostaa valtavasti, sillä silloin eläimiä ainakin näkee, myös nitä jotka muutoin saattavat piilotella. Eläinten ruokintahetkissä kerrotaan mitä Korkeasaaren eläimille valon ja lämmön lisääntyessä kuuluu. 

Amazonia ja Africasian -talojen välisessä tunnelissa avautunut Silent Forest -näyttely kertoo Kaakkois-Aasian metsien hiljenemisestä. Laululintuja uhkaa niiden paikalliseen kulttuuriin juurtunut käyttö lemmikkeinä, ravintona tai lääkkeissä. Lintujen kauniilla laululla yritetään myös ansaita rahaa laulukilpailuissa. Osallistumalla eläintarhojen Silent Forest -kampanjaan olet mukana edistämässä laululintujen viserrystä niiden kotimetsissä. Voit laittaa lantin varainkeruuseen tai tuoda itsellesi tarpeettomat kiikarit keräyspisteeseen. 

Korkeasaari on siitä ihmeellinen paikka, että siellä kundit saa poikasia kolme kertaa vuodessa, ei kun siis gundit. Myös vilkkailla ja leikkisillä mangusteilla riittää valtaisasti ihailijoita. Aivan vieressä saattaa köllötellä boa ja seuraavassa kopperossa joku vekkuli sammakko tai lisko. Tarjontaa on niin paljon, että lapset keskittyvät siihen usean tunnin ajan helposti ja sujuvasti. Omia eväistä on helppo syödä muutamassa sopivassa paikassa, joissa on myös vessa lähellä. Lisäksi on kota, jossa voi grillata omia makkaroita valmiilla hiilloksella. Löytyy myös lapsille hyvin mieluisa onnenpyörä, josta jokainen pyöräytys voittaa.

Oravapolku on pääsiäisohjelmassa. Kenen mahtaa olla Kurren löytämä muna? Selvitä lastesi ja Kurren sekä Korkeasaaren eläinten kanssa yllätysmunan mysteeri. Voit myös tutustua Africasia-talossa Kaakkois-Aasian laululintuihin ja Silent forest -suojelukampanjaan, tuunata koruja sekä askarrella lintuja Karhulinnan taidepajassa. Muista tarkistaa Laivarannan kaupassa, onko käsiohjelmastasi löytyvä numero onnennumero. Korkeasaaressa arvotaan kaikkien kävijöiden kesken yli 100 palkintoa, lupaa saaren henkilökunta. Korkeasaari on avoinna pääsiäisenä joka päivä klo 10-18 (sisäänpääsy klo 17 saakka).

Korkeasaari

« Takaisin